Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cukrászat - gasztronómia képes leírás - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu
részletek »

Cukrászat - gasztronómia - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Cukrászat - gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 13 db
1gombóc

1gombóc

1gombóc, 1 óriási ötlet - Fagylaltgombócok egyesével csomagolva. A fagylaltárusítás terén eddig fellépő összes problémára megoldást ad, az egyesével csomagolt fagyigombóc, melyet jelenleg 4 féle ízben ajánlunk szíves figyelmébe. Nincs szükség fagylalt pultra, fagylaltkanálra, fagylaltkanálmosó gépre, a berendezések működtetéséhez szükséges egyéb engedélyekre, csak egy mélyhűtőre, melyből bármikor szervírozhatóak a kimért, tökéletes méretű és formájú gombócok.

A fagylalt története

A fagylalt története

Nehéz volna valami újat találni a Nap alatt, amiről a tudomány azonnal meg ne állapítaná, hogy már régóta ismeretes. Például a cukrászművészetben az ókorba visszamenőleg, megtaláljuk a fagylalt ősét. Igaz persze, hogy akkor még csak a havat nyalogatták a mostani fagyi csodák helyett, de hát kétségtelen, hogy ez a tény vezetett el a nagy találmányhoz, melynek ma milliók hódolnak télen-nyáron. Heliogabadus császárról jegyezte fel a krónikás, hogy minden nyáron, amikor Rómában a hőség beköszöntött óriási mennyiségű havat hozatott a hegyekből. Ezzel próbálta kivédeni a római kánikulát.

A keserűcsokoládék mesterei

A keserűcsokoládék mesterei

Toszkánáról a legtöbb embernek a borok, a villák és a kitűnő gasztronómia jut az eszébe, pedig a mesés vidék más kulináris élményeket is tartogat. Ez pedig nem más, mint a csokoládé, amelynek legmagasabb szintű előállítására számos kézműves módszerekkel dolgozó manufaktúra alakult. Ezúttal az alig két évtizede alapított Amedei családi vállalkozás titkait és ízeit térképeztük fel, az otthoni felhasználáshoz pedig a Lukács cukrászda séfjétől kaptunk tippeket.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
A Ruszwurm története

A Ruszwurm története

A legtöbb megrendelés karácsony, újév és farsang idejére esik. Szokás volt már akkor is, hogy az ünnepi diós- és mákospatkót cukrásztól vásárolják. A farsangi idényben tortákat, fánkokat, fagylaltot, különböző krémeket, bonbonokat, nem egy esetben hidegkonyhai készítményeket is itt szereztek be. Családi ünnepeken szokás volt jókívánságokat kifejező feliratok alkalmazása, a cukrász - kívánságra - edényeket, poharakat, evőeszközt is kölcsönzött abban az időben. Ami a Ruszwurm vendégeit illeti, az előkelőségek, főhercegek, grófok innen vittek cukorkát a királyi család tagjai, a Mátyás templom vagy a budai vár miniatűr képével díszített dobozokban. Ferenczy Ida naponta vásárolt reggelit Erzsébet királynénak, jegeskávét, lehelletkönnyű, finom illatú kuglófot és üdítő fodormenta rudacskákat. Ruszwurm készítményeit vitte magával útravalóul akkor is, ha elutazott Budáról.

A világ legdrágább desszertjei - gasztronómia

A világ legdrágább desszertjei - gasztronómia

Uraim, ugye szívesen meglepnek bennünket egy édes kis semmiséggel? Íme néhány inspiráló ötlet, ne fogják vissza magukat! 1. Arnaud-eper. Ára: 1 millió Euro - A méregdrága epres desszertet a New Orleans-i Arnaud étterem kínálja, az árhoz nyilvánvalóan jelentős mértékben hozzájárul a 4,7 karátos gyémántgyűrű, amely a kompozíció része. 2. Japán platinadesszert, ára: 95.000 Euro - Ikara japán cukrász műve, amelyet a gyönyörű nők tiszteletére alkotott. Szintén ékszerrel. 3. Frrrozen Haute Chocolate, ára: 18.000 Euro - Talán az egyik leghíresebb borsos árú desszert, a New York-i Serendipity3 üzlet terméke, amely a világ 14 legdrágább csokoládéfajtájából készül. Gyémántkarkötő és aranykiskanál jár hozzá.......

Hirdetés
Csokoládés receptek

Csokoládés receptek

A csokoládé a gasztronómia talán legnagyobb találmánya az emberiség történetében. Felhasználása a konyhaművészetekben igen széleskörű, ebből mutatunk be most pár lehetőséget. Csokoládés Pavlova torta - Ha egy habkönnyű, látványos desszertre vágyik, feltétlenül próbálja ki a Csokoládés Pavlova tortát! Nem fogja megbánni! A nyári melegben is ideális ez a kívül ropogós, belül puha sütemény. A savanykás gyümölcsökkel friss, üde ízvilág jelenik meg benne. Egy próbát mindenképpen megér! Kókuszgolyó - Ez egy igazán kiváló recept! Szinte 5 perc alatt készen van, és garantáltan széthordják a gyerekek maximum 3 perc alatt! Próbálja ki Ön is! Szezámmagos keserű csokoládétorta - Egy igazi francia csokoládékülönlegesség, csak ínyenceknek. Nem túl édes, csokoládés piskóta. Leginkább menüsor végére, desszertnek ajánlott. Kakaós kuglóf - Kuglófot készítünk karácsonykor, húsvétkor, de számos más alkalomra is. Számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt. Az alábbiakban leírt recept nagyon ízletes, bátran ajánlom bárkinek. Csak néhányat emeltem ki - Mara, a szerkesztő

Cukrászok régen

Cukrászok régen

Dobos C. Józsefet a magyar cukrászipar egyik megteremtőjeként tartják számon. Régi cukrászcsalád sarja, dédapja II. Rákóczi Ferenc fejedelem szerencsi kastélyában volt szakács- és cukrászmester. Ő maga pedig az Andrássy grófoknál szolgált cukrászmesterként, itt tanulta ki a szakma csínját-bínját. Amikor 31 évesen csemegekereskedést nyitott Budapesten, elképesztő feltűnést keltett. Üzletében a kor szokásainak megfelelően nemcsak az akkortájt szokásos süteményeket, hanem saját készítésű édességeket is árusított részben ottani fogyasztásra, részben pedig elvitelre. Sőt: különböző rendezvényekre, fogadásokra is vállalt megrendeléseket. A jobb módú polgárok körében divattá vált fogadásaikra Dobosnál megrendelni a desszertet, vagy csak egyszerűen betérni Doboshoz egy-egy jó falatra. 1884-ben Dobos C. József feltalálta a később róla elnevezett 'dobostortát', amely hamarosan az egész országban, sőt külföldön is igen népszerű lett. Az első Budapesti Országos Általános Kiállításon önálló pavilont nyitott és itt rukkolt elő a Dobos-tortával.

Desszert kompozíciók és a design

Desszert kompozíciók és a design

Az édesség megkoronázza az ebédet. Manapság az ételek szervírozása, tálalása legalább annyira fontos mint az íze. Nézzünk csak meg egy francia desszertet akár Magyarországon felszolgálva vagy külföldön.

Gerbaud cukrászda nyílik Japánban

Gerbaud cukrászda nyílik Japánban

Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatója már a jövőre gondol, a cukrászda után csokoládé- és ajándékboltot nyit Japánban. Júniusban nyílik meg az első Gerbeaud cukrászda Tokió­ban. Mikortól kóstolhatják majd meg a japán vendégek a magyar édességeket?

Hirdetés
Grillázstorta

Grillázstorta

Immáron több mint 30 éve folyamatosan fejlesztjük a technikánkat, hogy minél szebbet tudjunk alkotni ebből a cukros-diós masszából. Anyu először fél körökből rakta össze a tortát, úgy, ahogy valamikor az édesanyjától látta. Aztán mindig jött újabb és újabb ötlet, aminek az eredményeit a képek mutatják. Rendszeresen járok kiállításokra is, ahol nemcsak bemutatom saját alkotásaimat, hanem új ötletekkel is gazdagodhatok. 2007. szept. 21-én grillázsszobor készítésében magyar rekordot állítottunk fel lányommal és tanítványaimmal.

Pingvin Cukrászda

Pingvin Cukrászda

A Pingvin Cukrászda Vác egyik legrégebben működő cukrász műhelye. Az eltelt években több mint 50 000 főzött krémes tortát készítettünk el. Kínálatunkban megtalálhatók: tradicionális és modern, könnyű krémes sütemények, fagylaltok és - egyedi igény szerint - különféle méretű és formájú, esküvői, fényképes és cukormentes torták. Webáruházunkban lehetőség van online tortarendelésre is, így az Ön által kiválasztott tortát a megadott időpontra frissen elkészítjük. A felhasznált alapanyagok, receptjeink, csúcstechnológiás kemencénk, és munkatársaink szakértelme garancia a minőségre.

Pixie torta esküvőre, születésnapra, vagy csak úgy!

Pixie torta esküvőre, születésnapra, vagy csak úgy!

Egyedi esküvői, születésnapi,forma torták megrendelésre. Ha szeretnétek valami igazán különleges, egyedi ajándékkal meglepni szeretteiteket, forduljatok bizalommal hozzánk! Cserébe mi vállaljuk, hogy a lehető legtöbb figyelemmel, kreativitással és lelkesedéssel segítünk megvalósítani elképzeléseiteket, hogy igazi élmény legyen az ünnep. Tortabelsőink kizárólag természetes, kiváló alapanyagokból, a lehető legjobb minőségben készülnek, így a külcsín mellett a belbecsben sem fogtok csalódni. Kóstold meg Pixie Pie tortáját!

Roberto Látványcukrászda

Roberto Látványcukrászda

Cukrászdánk 2011-ben nyitotta meg kapuit. Cukrászsütemények, torták, fagylaltok széles választékával várjuk kedves vendégeinket. Folyamatosan bővülő kínálatunkból, legnépszerűbb termékeinket a gyerek, az esküvői és az alkalmi tortáinkat emeltük ki, melyek egyedülállóan széles választékával minden igénynek megfelelni. Vállaljuk esküvőkre, rendezvényekre, bálokra sütemények és torták készítését, kiszállítással. Látványműhelyünkbe bármikor be lehet tekinteni és meg lehet nézni, hogyan készülnek a sütik és a torták. Gyereksarok, ingyen wifi internet, parkolóhely. Jelenleg 8 munkatársunk készíti a finomságokat.

Tuti menü