Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fesztiválok - gasztronómia képes leírás - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu
részletek »

Fesztiválok - gasztronómia - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Fesztiválok - gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 4 db
1100 év: információs éhkopp és pörköltszag

1100 év: információs éhkopp és pörköltszag

Ami tuti, az a pálinka. Meg természetesen bor, némi pörkölt, gulyás, grillezett hús, halászlé, kemencében sült lángos, rétes és marcipán. Ennyiből állna 1100 év magyar gasztronómiája? 'Harmadik alkalommal rendezték meg Budapesten A Magyarok Nagy Asztala fesztivált honi gasztronómiánk históriájának jegyében. Az eseménynek, mely - nagyon helyesen - nemcsak évente egyszer, de folyamatosan igyekszik helyet követelni az országimázst erősítendő köztudatban, önálló weboldala van. Beharangozójában nem kevesebbet állít magáról, mint: A rendezvénysorozat célja a magyar gasztronómia hagyományainak és kultúrájának átfogó és hiteles bemutatása a történeti és gasztronómiai írások felhasználásával, az étkezés kultúrájának, az ételkészítés művészetének bemutatása a honfoglalástól napjainkig. Továbbá a gasztronómiához kapcsolódó technikai fejlődés történetének bemutatása a történelmi korokon keresztül, a Magyarországon élő kisebbségi kultúrák gasztronómiai szokásainak újrafelfedezése és széles körben való bemutatása, s mindezen keresztül rangos, hagyományteremtő, szakmailag hiteles, ugyanakkor szórakoztató jellegű rendezvény létrehozása. A világon először itt, a Kárpát-medencében, egy nemzet ízvilágát tükröző gasztronómiai fesztiválra invitáljuk Európát, az itt élő kisebbségi csoportok összefogásával. A gasztronómia határok nélkül íveli át a Földet,..

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is. A rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára. A több napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. Mintegy harminc fajta sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján és egyetlen csülökparádéján a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják. A rendezvényen ételkészítési bemutatókat tartanak a Békés megyei Culinary Team olimpiai érmes mesterszakácsok és szakácsmesterek részvételével. Szombaton a baráti társaságoké a főszerep, amikor is a Csülökpörkölt főző- és a szabadtűzön készült csülkös ételek főzőversenyén megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal.

II.Tokaji Bor-/Tor-Túra 2010. Május 8.

II.Tokaji Bor-/Tor-Túra 2010. Május 8.

A II. Tokaji Bor-/Tor-Túrán tokaji vendégvárók várják szabadtűzön készített és kemencében sült ételkülönlegességekkel az idelátogatókat. Az ételekhez tokaji borosgazdák borait kínálják. A kóstolás időpontja: 12.00 és 16.00 óra között. Kóstolójegy ára: 600,- Ft/kóstolóadag, mely összeg tartalmaz egy pohár bort is. Jegyértékesítés a Tourinform Tokajban. Piknik hangulat,tájjellegű ételek és kiváló borok

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie. Az idei...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál

Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál

A Monor Környéki Strázsa Borrend negyedik alkalommal meghirdeti sütő-főző fesztiválját, amelyet ebben az évben is a Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárversennyel azonos helyszínen rendez meg. Főzni a pincék között és a Bacchus téren egyaránt lehet. Az a főző csapat aki főzni úgy akar, hogy pince kamrát is igénybe kíván venni, annak a rendezők segítenek pincét keresni. Jöjjön el Ön is, itt az idő, hogy bemutassa a finom étkek elkészítésében való jártasságát a nagyközönségnek és a szakavatott zsűrinek! Rendezvényünk nem verseny hanem egy fesztivál, így az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagjaiból álló zsűri általában értékeli az ételeket és adja át a részvételt tanúsító oklevelet és a vándordíjat. Kérjük ne csak sütő-főzőtudományát, hanem családját és barátait is hozza magával, hogy ezen a szépnek ígérkező, hangulatos helyen megrendezett verseny egy igazi családi nap lehessen.

Tuti menü