Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Gasztronómia - a világ konyhái fórumon: Hal - tlap.hu [12. oldal]
részletek »

Gasztronómia - a világ konyhái fórum: Hal - tlap.hu [12. oldal]

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Gasztronómia - a világ konyhái fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Gasztronómia - a világ konyhái fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Hal a tortán receptek 2009.10.15. 08:38 | Válaszolok | #11482
Hal a tortán receptek

Zalatnay Sarolta vacsorája

Előétel: Tasakos sajtleves

Hozzávalók: 2 db tasakos leves, trappista sajt, krém sajt (több fajta sajtot is tehetünk bele), bors, só
Elkészítés: A forrásban lévő vízbe beletesszük a tasakos leveseket, majd 10 percig főzzük. Borssal, sóval fűszerezzük, majd a sajtokat is belereszeljük, és tálaljuk is.

Főétel: Töltött kenyér

Hozzávalók: 2 baguette (vagy cipó), 10 dkg vaj, 15 dkg füstölt sonka (vagy füstölt hús, esetleg pulyka vagy disznó vagdalt hús), 15 dkg füstölt sajt, 15 dkg párizsi, 1 db zöldpaprika, 3 egész tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál fokhagyma krém (vagy 3 gerezd foghagyma), só.
Elkészítés: A baguetteket (vagy cipót) kifúrjuk, a belét tálba tesszük, meglocsoljuk a tejjel, majd a vajjal, és a mustárral valamint a fokhagymakrémmel simára keverjük. Apró kockára vágjuk a füstölt sonkát, párizsit, vagdalt húst, a zöldpaprikát a 3 kemény tojást, és belekeverjük a tejes-vajas kenyérbélbe, hozzáreszeljük a sajtot, sózzuk, elkeverjük, és a kifúrt kenyereket megtöltjük a masszával.
Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjszakára. Vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Fasírt: A kenyér töltelékéből fasírtot is készíthetünk. Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd kis gombócokat formálunk belőle, és olajban kisütjük.

Desszert: Kókuszgolyó

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, meggybefőtt leve
Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szoba-hőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle, és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.
(halatortan.tv2.h u)

Hal a tortán receptek2009.10.15. 08:35 | Válaszolok | #11481
Hal a tortán receptek

Pápai Joci ínyencségei

Előétel: Paraszttál

Hozzávalók négy-öt személyre: 35 dkg parasztkolbász, 20 dkg parasztsonka, 18 dkg császárszalonna, 12 dkg füstölt sajt, 12 dkg trappista sajt, 4 fej paradicsom, 4 fej lila hagyma, 4 paprika, liba vagy disznó tepertő (vagy tepertőkrém), néhány petrezselyemlevél.
Elkészítés: Az alapanyagokat felszeleteljük, és egy tálra helyezzük. Petrezselyemmel és a zöldségekkel díszítjük.

Főétel: Sertés pörkölt nokedlivel

Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 50 dkg hús 2 cm kockára vágva, 1 kis doboz sűrített paradicsom, zsír vagy olaj, 2-3 zúzott fokhagyma, őrölt kömény, só, pirospaprika, ha van 1 db paprika apró kockára vágva.
Elkészítés: A hagymát megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a sűrített paradicsomot, kevés vizet öntünk rá, és 2-3 percig forraljuk. Belerakjuk a kockára vágott húst, kevés vizet öntünk még rá, és megfőzzük. Ha paprikát is teszünk bele, a paradicsommal egyidőben rakjuk bele. Tésztával, nokedlivel, főtt burgonyával tálaljuk.
Nokedli
Hozzávalók (kb. 22 adagra): 100 g liszt, 1 db tojás, 60 ml víz, csipet só
Elkészítés: Feltesszük a vizet forrni, teszünk bele sót és egy kis olajat. A nokedli tésztáját elkészítjük: a lisztet összekeverjük a tojással, a sóval és a vízzel. Ha felforrt a víz, a nyers nokedlitésztát nokedli-szaggatóval a forró vízbe szaggatjuk. Közben időnként megkeverjük a vízben a nokedlit, hogy ne ragadjon össze. A víz tetejére feljövő nokedli azt jelzi, hogy megfőtt, és kiszedhetjük. Hideg vízzel leöblítve, kis olajjal meglocsolva tároljuk a fogyasztásig.

Desszert: Mákos guba

Hozzávalók: 20 g élesztő, 1/2 bögre (2,5dl) tej, 1 csipet só, 20 dkg porcukor, 500 g finomliszt, 80 g darált mák, 60 g porcukor, 80 g vaj, 50 g méz
Elkészítés: 1/2 dl tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kevés sót, cukrot és 3 evőkanál lisztet, majd hagyjuk megkelni. A többi lisztet átszitáljuk, tálba öntjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt, egy kevés langyos tejet, és puha tésztává dolgozzuk. A tetejét megszórjuk a liszttel, átgyúrjuk, ujjnyi nagyságú 1 cm-es darabokat sodrunk belőle. Egy kizsírozott tepsibe rakjuk, és kelni hagyjuk, egy kicsit majd előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tálalás előtt kifőzzük, leszűrjük, és megszórjuk mákkal és cukorral.
(halatortan.tv2.h u)

tlap.hu2009.06.23. 07:56 | Válaszolok | #10739
tlap.hu

Üdvözlünk a(z) gasztronomia.tlap.hu fórumán!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü