Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Francia ízek és konyha - gasztronómia képes leírás - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu
részletek »

Francia ízek és konyha - gasztronómia - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Francia ízek és konyha - gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 4 db
Három francia klasszikus - gasztronómia

Három francia klasszikus - gasztronómia

Hogy milyen jelentőségű a világ gasztronómiájában a francia konyha, azt felesleges ecsetelni. Áhítatoskodás és túllihegés helyett inkább koppintsunk belőle, otthon a konyhában. Három kifejezetten házias francia recept

Lajos Mari francia ételkülönlegességei

Lajos Mari francia ételkülönlegességei

Lajos Mari, hosszú évek alatt szerzett tapasztalatai alapján gyűjtötte egy csokorba a legfinomabb francia ételek receptjeit. Egy kis ízelítő a francia receptek közül: Almás kacsamájtorony, Avokádókrémes fánkfalatkák, Csirkecomb francia lecsóval. Érdekességeket is megtudhatunk és tanácsokat is kapunk a receptekhez. Ezen kívül még sok különleges receptet találunk az oldalon, gyönyörű fényképekkel, amelyek segítséget nyújtanak lépésről-lépésre az elkészítésben A kezdő- és a tapasztalt szakács is talál számára megfelelő receptet, amit a gyönyörű fotók segítségével még könnyebben elkészíthetünk.

Málnás clafoutis

Málnás clafoutis

Ez egy eredeti francia desszert. A legelőkelőbb francia étteremben is megállná a helyét, nem túl édes, nagyon gyümölcsös, elegáns, és percek alatt készen van. Cseresznyével, áfonyával, barackkal vagy meggyel is elkészíthető. Hiba volna kihagyni!

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji...
Téma: a francia konyha - gasztronómia

Téma: a francia konyha - gasztronómia

A kereskedelmi tévécsatornák m&irc;soraiban gyakran felbukkannak kínai, japán, arab mesterszakácsok, s&ilde;t a kedvelt f&ilde;z&ilde;cskem&irc;sorokban vendégként közrem&irc;köd&ilde; népszer&irc; m&irc;vészek is szívesen eldicsekednek azzal, hogy járatosak valamelyik egzotikus konyha titkaiban. Ez kétségtelenül örvendetes dolog, elvégre más népek mentalitása legkönnyebben azon mérhet&ilde; le, hogy mit esznek és ételeiket hogyan készítik el. A felhasznált alapanyagok és f&irc;szerek, az alkalmazott technikák és persze a tálalás módja is csupa olyan információ, amely egy figyelmes szemlél&ilde;nek sok mindenr&ilde;l árulkodik, de egyben ösztönz&ilde; is lehet számára. Senki sem vitathatja, hogy a szakácsm&irc;vészet fejl&ilde;désére a francia konyha volt a legnagyobb hatással. De vajon melyik is? A beaujolais-t&ilde;l a bouillabaisse-ig Egyre több olyan szakácskönyvet adnak ki, amely egy-egy ország gasztronómiáját hivatott bemutatni.

Tuti menü