Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Görög ízek és konyha - gasztronómia képes leírás - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu
részletek »

Görög ízek és konyha - gasztronómia - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Görög ízek és konyha - gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 4 db
A hamisítatlan görög konyha receptjei

A hamisítatlan görög konyha receptjei

159 görög családi recept avagy mi az, amit a tavernák asztalain felszolgálnak? A zöldséges egytálételek nagyon kedveltek a hagyományos görög konyhán élők között. A 'briam' jellegzetes nyári étel amit nagyon gyakran készítenek. A 'szőlőlevél töltike' gyakran szerepel az étlapon a húsvéti nagyböjt idején, de a vendégváró asztal kedves kiegészítője is. Az 'árticsóka a'la polita' és a 'spenótós rízs' pedig gyakori téli zöldséges ételek.

Bazi nagy görög lakoma - gasztronómia

Bazi nagy görög lakoma - gasztronómia

Szorít a nadrágszíj, ezért nem is mersz álmodni görögországi nyaralásról? Ne csüggedj. Idézd fel a szinte vibráló görög ízek segítségével a tengerszagú szabadság tavernákban töltött estéit. Görög csirkés rétes Sült paprika fűszeres kecskesajttal Padlizsánsaláta Csőben sült mozzarellás padlizsán és paradicsom Narancsos borjúpecsenye Fóliában sült fekete tőkehal olívabogyóval Tárkonyos sült füge Fahéjas- mandulás sütemény - baklava

Muszaka avagy rakott padlizsán

Muszaka avagy rakott padlizsán

A muszaka görög nemzeti étel. Cserépedényben készül, a padlizsánt, a krumplit, a darált húst együtt megsütik, a tetejére sajtot tesznek és szépen megpirítják. Az eredete azonban homályba vész. Sokan úgy tartják, hogy arab nyelvterületről került Európába, mint ahogy a padlizsán is. A szót magát is onnan származtatják. Hozzávalók: Fél kg darálthús; egy kg burgonya; két nagyobb padlizsán; 20 dkg mangalica szalonna; 2 közepes hagyma; 4 gerezd fokhagyma; 10 dkg reszeltsajt.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji...
Tonhalas tészta

Tonhalas tészta

Olívaolajat hevítek amin először megpirítom a paprikát, majd rázúdítom a fokhagymát és az ajókát, összerotyogtatom. Rá a paradicsomlé és minden egyéb hozzávaló, kivéve a hagyma-zöldet és paradicsomot. Hagyom kicsit lefője a levét, és mártás állagú legyen. Lehúzom a tűzről, beleforgatom a hagymát, paradicsomot és az időközben kifőtt kagylótésztával tálalom. Egyszerű és nagyszerű!

Tuti menü