Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztronómia - a világ konyhái linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Bazi - Csemege [3. oldal]
részletek »

Gasztronómia - a világ konyhái képes leírás: Bazi - Csemege [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 123 db
Bazi nagy görög lakoma - gasztronómia

Bazi nagy görög lakoma - gasztronómia

Szorít a nadrágszíj, ezért nem is mersz álmodni görögországi nyaralásról? Ne csüggedj. Idézd fel a szinte vibráló görög ízek segítségével a tengerszagú szabadság tavernákban töltött estéit. Görög csirkés rétes Sült paprika fűszeres kecskesajttal Padlizsánsaláta Csőben sült mozzarellás padlizsán és paradicsom Narancsos borjúpecsenye Fóliában sült fekete tőkehal olívabogyóval Tárkonyos sült füge Fahéjas- mandulás sütemény - baklava

Belga sör

Belga sör

Óvatos becslések szerint a Belgiumban készített sörök száma mintegy 800-ra tehető. Webáruházunkban igyekszünk e páratlan kínálat legjobbjait (pl. Delirium Tremens, Delirium Red, Floris Kriek, Barbar, Delirium Nocturnum, Corsendonk, Kasteel, Kwak, Hoegaarden) elérhetővé tenni a hazai sörkedvelők számára. A világos láger sörtől a barna, félbarna és búza sörökön át egészen a trappista és gyümölcsös sörökig rengetegféle belga sörkülönlegességet megtalálsz a belga-sor.hu webáruházban. Ezen kívül logóval ellátott eredeti belga sörös poharakat és kelyheket találsz webáruházunkban. A megrendelt termékeket ingyenesen átveheted belga sörözőnkben, a Király utcai Snaps Galériában, Budapesten, de kérésedre házhoz is szállítjuk.

Bienvenido a Las Palmas

Bienvenido a Las Palmas

A 'Las Palmas' ínyenceknek való, karibi hangulatú sziget - Nyíregyháza központjában. Éttermünkben mexikói és karibi különlegességekkel, szárnyasokkal és halakkal, valamint minőségi argentin marhahúsból a legjobb US-stílusban készült steakjeinkkel kényeztetjük vendégeinket.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Biobor

Biobor

A Villányi Borvidék mellett fekvő szajki szőlőhegyen környezettudatos gondolkodástól vezérelve folytatunk biotermesztést, biobor és biomust készítést. A kézzel szüretelt és válogatott bioszőlőből a hűtött erjesztésű reduktív eljárás eredményeként gyümölcsös illatukat és ízüket megőrző bioborok készülnek. Célunk, hogy családi kisvállalkozásként kiváló minőségű és egészséges bioborokat és biomustokat állítsunk elő környezettudatos gondolkodástól vezérelve, megbízhatóságra és vásárlóink legnagyobb megelégedésére építve - családi örökségünk folytatásaként.

Bizarr fogások - Ön megenne egy tengerimalacot?

Bizarr fogások - Ön megenne egy tengerimalacot?

Nem szűkölködik bizarr fogásokban a magyar konyhaművészet (ha van ilyen). Malac- vagy kakashere-paprikás, kakastaréjleves, sült tyúkvér - nem, ezek nem egy horrorfilmben, hanem az étlapon szerepelnek. Tehéntőgye rántva, fincsi mi? És a hernyóturmixhoz mit szólna? Kisalfold.hu nemzetközi gasztronómiai válogatás erős idegzetűeknek.

Hirdetés
Bólé, a gondüző ital

Bólé, a gondüző ital

Immár lassan a tavasznak is vége, jön a meleg, a napsütés és a jókedv. A Németországból eredô Maitrankot vagy Maibowle, a nyár eljövetelét ünnepli, elˆzi a téli búskomorságot, és vidám mosolyt, sôt kacagást hoz az arcokra. Mi úgy hívjuk, hogy bólé. A friss gyümölcsbôl, borokból és pezsgôbôl készített bólé az elsô szabadtéri programok: kirándulások, piknikek jellegzetes itala volt. A régi Pesten a lóversenyszezon nyitására nem is koccintottak mással, csak ezzel. Az elsô napsütéstôl kimelegedett pesti polgárok és feleségeik bóléval hˆtötték magukat, és emelték hangulatukat. Az elsô futamokon gyôztes zsokéknak is kupa helyett gyakran bóléstál volt a jutalmuk. A klasszikus bóléstálkerekded, füle van és teteje. Jár hozzá egy merôkanál, amivel az üdítô alkoholos italt a poharakba szedik. Ránézésre egy levesestálra emlékeztet, csakhogy az elsô ilyen tálakat fémbôl készítették. Ma már inkább üveg és kristály az anyaguk, s így alkalmasak az otthoni kerti partikra, vendéglátásra. A tipikus bóléspohár leginkább füles bögrére emlékeztet. Bort és pezsgôt, de még koktélokat sem szokás ilyen pohárból fogyasztani.

Bolyki Pincészet borai

Bolyki Pincészet borai

Nem tudja, mit adhatna szüleinek, barátjának vagy kollégájának ajándékba, ám az idő egyre csak fogy? Az egriborokajandekba.hu leveszi a terhet a válláról: webshopunkban az egri borok legnívósabb képviselői (pl. a Bolyki Picészetből, vagy éppen a Simon Pincészetből származó nedűk) közül választva? a kiválasztott egri bort akár már másnap kezében tarthatja! Válasszon exkluzív borainkból akár már 1390.-ért ? fizessen online vagy utánvéttel, a kiszállítást megoldjuk! Exkluzív ajándék férfiaknak és nőknek!

Bor másképpen - serpenyőben, tálban, bográcsban

Bor másképpen - serpenyőben, tálban, bográcsban

Bor nem csupán a poharakba kerülhet, de a tányérokba is. Illetve már előbb: a serpenyőbe, lábasba, bográcsba. Tálba, ha piskótát locsolunk vele. Mert, ha ősz, akkor megérkeznek asztalainkra a boros ételek! Előzményként el ne feledkezzünk arról, hogy a szőlő önmagában is kitűnő alapanyag, húsok mellé vagy édességként remekül használható. Fehérboros-rozmaringos csirkecomb

Borgasztronómia

Borgasztronómia

A Borászportál könnyed, izgalmas írásokkal, naprakész hírekkel látja el a hazai és nemzetközi borvilág iránt érdeklődő, a bor és az információ kulturált fogyasztására szomjas közönséget. A Borászportálnál nagy hangsúlyt fektetünk az ételek és a hozzájuk illő borok megfelelő párosítására, hiszen a kívánt élmény, ízhatás csak akkor érhető el, hogyha körültekintően választunk az étel mellé bort. A portálon hozzáértő étteremvezetők, chef-ek, sommelier-ek szólalnak meg a borgasztronómiával kapcsolatban.

Hirdetés
Borok és ételek

Borok és ételek

A kínált bornak a tökéletes ízélmény elérése érdekében mindig összhangban kell lennie a feltálalt étellel. Fő szabály - savanyú ételek-savas borok - csípős ételek- száraz borok - vad ételek- száraz vörös bor - édes ételekhez- édes borok Az egyes ételféleségekhez leginkább ajánlott borokat és néhány ételreceptet ajánlunk a honlap látogatóinak figyelmébe: Milyen ételhez, milyen bort fogyasszunk?

Borral bolondított finomságok

Borral bolondított finomságok

Borfesztiválon járva-kelve merült fel bennünk a gondolat, hogy ezt a rengeteg finom italt nem csak kortyolgathatjuk, hanem kuriózumként felhasználhatjuk a gasztronómiában is. Az alábbiakban könnyen elkészíthető boros ételek receptjeiből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Így a felhasznált nemes szőlőlé segítségével nem csak étkünket, de vendégeinket és bizton megszédíthetjük.

Borscs

Borscs

Az orosz konyha levesei tartalmasak, bőven főznek a levesekbe különféle húsokat, zöldségeket. Világszerte elterjedt az orosz borscsleves, amiről elmondhatjuk, hogy az egyik nemzeti ételük. Káposztával, céklával, egyéb zöldségekkel, hússal főzik, tejfölözik. A borscs, húsos káposztaleves céklával, orosz ételkülönlegesség. A borscs tulajdonképpen főételnek is beillik, elég egy desszerttel kiegészítenünk a menüt, hogy egy teljes étkezést kipipálhassunk. A céklarépát főleg gyökeréért termelik, de felhasználható az egész növény. Leveleinek tápértéke a spenótéval vetekszik. Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként. B1, B2, niacin, B6, B12 és C vitamint valamint olyan ritka elemeket is tartalmaz, mint a rubídium, cézium. Továbbá antioxidáns tulajdonságú betanint 300-600 mg/kg, azaz kén-cukor komplexet és vulgaxantint. A vörös színnek tulajdonították a népi gyógyászatban vérképző hatását. Ételszínezékként E-162 nevet viseli, (céklavörös, vagy betanin) néven a vörös, céklából vonják ki, természetes színezőanyag, átlagos fogyasztása ártalmatlan.

Castrum Boldua - Boldogkőváralja

Castrum Boldua - Boldogkőváralja

Festői környezetben, többszáz éves falak között várjuk kedves vendégeinket Boldogkő várában nyílt, középkori hangulatot idéző éttermünkben. Bőséges étel- és ital választékunkban mindenki megtalálja a szájízének megfelelőt. Változatos korhű ómagyar ételeinkhez nagyon jó étvágyat kívánunk! Egy falatnyi középkor: A Castrum Boldua középkori étterem 2007 tavaszától várja kedves vendégeit Boldogkő Várának ódon falai között. Éttermünk belső kialakítáa IV Béla magyar királyunk korának hangulatát igyekszik visszaadni, ügyelve a korhűségre és részletekre. A falakat borító pajzsok mindegyike a vár történelméhez kapcsolódó uralkodók és nemesi családok címerét viseli. Az érdeklődő vendégek működő látványkonyhánkban akár személyesen is végigkövethetik étkük elkészültét. Azt ómagyar ízeket idéző ételeinket gondos kutatómunka útján kidolgozott receptek alapján készítjük, s a középkori szokásoknak megfelelően, vendégeink azokat kézzel, csupán a körethez kanalat használva fogyasztják el. Éttermünk befogadóképessége 120 fő, ami a jóidő beköszöntével plusz 50 fővel bővül, s a teraszunkról különleges panorámában és csodálatos naplementében gyönyörködhetnek vendégeink. Zártkörű lakomák, céges rendezvények lebonyolítását vállaljuk, igény esetén középkori fegyver- és lovasbemutatóval, íjászokkal színesítve az esemény programját.

Cesena-i házi recept

Cesena-i házi recept

Ez alapvetően egy tengeri halra készült olasz recept, ami viszont hazai halból is elkészíthető: mi busát, pontyot, harcsát és fogast használtunk. Olívaolajat hevítünk, a hagymát pedig durvára vágjuk. A lényeg, hogy ezt az ételt hirtelen, nagy lángon kell főzni, akkor lesz az igazi.

Cordon Bleu, a kulináris térdszalagrend

Cordon Bleu, a kulináris térdszalagrend

A rántott húsok iránt feltétel nélkül elkötelezett országunkban mindenki ismeri a Cordon Bleu-t, noha néha Gordon Blue néven fut a magyar étlapokon, abszolúte hibásan és értelmetlenül. A Cordon Bleu a szakácsművészetben kevéssé járatosak számára is pontosan definiálható fogalom: rántott szelet, benne sajttal és sonkával. Ez készülhet úgy, hogy a hússzeletbe zsebet vágva csúsztatjuk bele a sonkát és a sajtot, vagy úgy is, hogy két szelet hús közé préseljük a sonkát meg a sajtot. És akkor térjünk rá a név eredetére. Mivel újabb keletű - azaz 300 esztendősnél nem idősebb - ételről van szó, bőséges irodalom áll rendelkezésünkre, ámbár hiába bőséges ez a szakirodalom, ha nem egységes. A többféle konklúzió közül ezúttal kettőt választottunk ki.

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is. A rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára. A több napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. Mintegy harminc fajta sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján és egyetlen csülökparádéján a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják. A rendezvényen ételkészítési bemutatókat tartanak a Békés megyei Culinary Team olimpiai érmes mesterszakácsok és szakácsmesterek részvételével. Szombaton a baráti társaságoké a főszerep, amikor is a Csülökpörkölt főző- és a szabadtűzön készült csülkös ételek főzőversenyén megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal.

Csemege a régi magyar gasztronómiából - recepttel

Csemege a régi magyar gasztronómiából - recepttel

Mi jut eszedbe a magyar konyháról? Paprika, hagyma, nehéz, fűszeres ételek? Régebben igazi ínyencek voltunk! A magyar gasztronómia az utóbbi 500 évben óriási átalakulásokon ment keresztül. Az országot ért változások nyomot hagytak az ételeken is: népek és kultúrák, uralkodók és találkozások alakították évszázadokon át.

Tuti menü