Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztronómia - a világ konyhái linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Csokoládés - Így [4. oldal]
részletek »

Gasztronómia - a világ konyhái képes leírás: Csokoládés - Így [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 123 db
Csokoládés receptek

Csokoládés receptek

A csokoládé a gasztronómia talán legnagyobb találmánya az emberiség történetében. Felhasználása a konyhaművészetekben igen széleskörű, ebből mutatunk be most pár lehetőséget. Csokoládés Pavlova torta - Ha egy habkönnyű, látványos desszertre vágyik, feltétlenül próbálja ki a Csokoládés Pavlova tortát! Nem fogja megbánni! A nyári melegben is ideális ez a kívül ropogós, belül puha sütemény. A savanykás gyümölcsökkel friss, üde ízvilág jelenik meg benne. Egy próbát mindenképpen megér! Kókuszgolyó - Ez egy igazán kiváló recept! Szinte 5 perc alatt készen van, és garantáltan széthordják a gyerekek maximum 3 perc alatt! Próbálja ki Ön is! Szezámmagos keserű csokoládétorta - Egy igazi francia csokoládékülönlegesség, csak ínyenceknek. Nem túl édes, csokoládés piskóta. Leginkább menüsor végére, desszertnek ajánlott. Kakaós kuglóf - Kuglófot készítünk karácsonykor, húsvétkor, de számos más alkalomra is. Számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt. Az alábbiakban leírt recept nagyon ízletes, bátran ajánlom bárkinek. Csak néhányat emeltem ki - Mara, a szerkesztő

Cukrászok régen

Cukrászok régen

Dobos C. Józsefet a magyar cukrászipar egyik megteremtőjeként tartják számon. Régi cukrászcsalád sarja, dédapja II. Rákóczi Ferenc fejedelem szerencsi kastélyában volt szakács- és cukrászmester. Ő maga pedig az Andrássy grófoknál szolgált cukrászmesterként, itt tanulta ki a szakma csínját-bínját. Amikor 31 évesen csemegekereskedést nyitott Budapesten, elképesztő feltűnést keltett. Üzletében a kor szokásainak megfelelően nemcsak az akkortájt szokásos süteményeket, hanem saját készítésű édességeket is árusított részben ottani fogyasztásra, részben pedig elvitelre. Sőt: különböző rendezvényekre, fogadásokra is vállalt megrendeléseket. A jobb módú polgárok körében divattá vált fogadásaikra Dobosnál megrendelni a desszertet, vagy csak egyszerűen betérni Doboshoz egy-egy jó falatra. 1884-ben Dobos C. József feltalálta a később róla elnevezett 'dobostortát', amely hamarosan az egész országban, sőt külföldön is igen népszerű lett. Az első Budapesti Országos Általános Kiállításon önálló pavilont nyitott és itt rukkolt elő a Dobos-tortával.

Desszert kompozíciók és a design

Desszert kompozíciók és a design

Az édesség megkoronázza az ebédet. Manapság az ételek szervírozása, tálalása legalább annyira fontos mint az íze. Nézzünk csak meg egy francia desszertet akár Magyarországon felszolgálva vagy külföldön.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Dióhéj étterem - Kecskemét

Dióhéj étterem - Kecskemét

Megújulva, új üzemeltetővel, a jó hagyományokat tiszteletben tartva üzemeltetjük Kecskemét félévszázados éttermét. Minden nap, hétvégén is menüt kínálunk. Hétköznaponként ebédre három féle menüből lehet választani. Honlapunkon nyomtatható változatban megtalálható a heti menülapunk. Kedvezményes árú zóna adag ajánlati ételeinket az étterem tábláira írjuk ki. Étlapunk alapján reggeli, ebéd, vacsora választható. Szívesen vállalunk családi, baráti és céges rendezvényeket. Kiránduló csoportok is bejelentkezhetnek hozzánk. A vasútállomás, buszpályaudvar, a főtér, a Cifrapalota és a bíróságok közelében található éttermünk.

Diós bélszín

Diós bélszín

A híres múzeumok mostanában egymásra licitálnak gasztronómiai kínálatban is. A bilbaói Guggenheim-múzeumot például legalább ugyanannyian keresik fel a zseniális kóstolómenüért (avokádótartár rákkal, spárgás-gombás rizsbomba, karamellizált almás palacsinta rozmaringgal), mint a modern épületért vagy a képekért. Ezt a dióbundába forgatott bélszínt pedig a New Yorki-i Museum of Modern Artban mutogatják, de szerencsére otthon is megtekinthető. Nem olcsó, de furmányosan finom, és zökkenőmentesen elkészíthető olyan vendégek számára, akik előtt virítani kell.

Hirdetés
Egzotikus fűszerek

Egzotikus fűszerek

Ha valami igazán különleges, egzotikus étellel szeretnéd meglepni párodat, barátaidat vagy kollégáidat, de nem tudod, hol szerezd be a szükséges fűszereket vagy szószokat, akkor látogass el az egzotikus fűszer webáruházba, ahol mindent megtalálsz egy helyen (fűszerek, fűszerkeverékek, szószok, mártások, rizsek, tészták, konzervek, olajok, teák és egzotikus gyümölcslevek). Az egzotikus receptekért se kell messzire menned, hiszen oldalunkon indiai, japán, maláj, indonéz, mexikói, thai, kínai és skandináv ételek receptjei közül választhatod ki az ízlésednek megfelelőt. Kedvenceidet összegyűjtheted a receptgyűjteménybe, hogy egy helyen legyenek, és bármikor elővehesd őket.

Ételek, édességek az arab világból

Ételek, édességek az arab világból

A hatvanas évektől napjainkig hosszú algériai tartózkodásom lehetővé tette, hogy megismerjem az algériai társadalmat, kultúrát, szokásokat és a változatos konyhaművészetet. Így örömmel mutatok be magyarországi honfitársaimnak néhány étel- és süteményreceptet az Algériában legismertebbek közül. Remélve, hogy a bemutatott receptek megnyerik az olvasó tetszését, jó étvágyat kívánok. Egy kis receptgyűjteményt tart a kezében az érdeklődő. Olvasásra, ismerkedésre, kipróbálásra. Aki teljesen ismeretlen eljárásokra, anyagokra, ízekre számít, kellemesen fog csalódni: kicsi a világ! Ismerősként köszön vissza a pirospaprika-kömény íz-együttes, meg egy csomó más, a babérlevéltől a fokhagymáig, a kakukkfűtől a fahéjig. Algéria, ez az észak-afrikai arab ország, sok kulturális, kulináris hatást őriz a római birodalomtól a török szultánságig. Jellegzetesen Földközi-tenger vidéki paradicsomos, olívaolajas, birkahúsos ételei mellett ott vannak a sivatagi nomádok főzési szokásai, az Andalúziából átmentett marcipános édességek. Ez a gyűjtemény olyan, főleg hagyományos ételeket tartalmaz - néhány kivétellel -, amelyeket gyakran kipróbáltunk. Gyűjtésükbe és közreadásukba közreműködött a magyar kolónia néhány lelkes tagja, háziasszonyok és családanyák, akik sikerrel vették fel a harcot az emigráns sors mélabúja ellen a fehér asztal, a jól ellátott család örömének eszközeivel.

Excalibur Középkori Lovagi Étterem - Eger

Excalibur Középkori Lovagi Étterem - Eger

"Köszöntelek hát jó uram, ki messze földröl érkezvén betértél hozzánk, hogy megfeledkezz csatáid zajárúl és az lovagi tornákrúl. Kardod - lándzsád magad mellé téve, kényelembe helyezkedve, kupát a szádhoz emelve, jó bornak ízit élvezve, jer hát, hogy hü kobzosom megmulattasson lanttal s apródim ellássanak étekkel, itallal a földnek minden javával. Kóstold meg szárnyasnak, vadnak levét, marhának sertésnek legjobbik részét s ha nem volt jó étked s italod, szakácsom és apródim fejét porba hullatom. Jer hát s ha okoztunk néked egy csodás estét, ennek jó hírét hintsd a világban szét." Biztosan Önök közül is sokan elgondolkodtak már azon, hogy milyen jó lenne néha felrúgni a szabályokat, s egy ínycsiklandó sertéscsülköt minden szégyenkezés nélkül kézbe venni és úgy elfogyasztani. Tudjuk, ezt sokszor még otthon sem teheti meg az ember, nem még egy étteremben. De létezik egy hely Egerben, ahol ez nemcsak lehetséges, de kötelező is. Ez az Excalibur Középkori Lovag Étterem, ahol stílusosan kézzel illik enni!

Ezt ette a japán herceg a Sándor-palotában

Ezt ette a japán herceg a Sándor-palotában

A Magyarországon hivatalos látogatáson tartózkodó Akisino japán herceget és feleségét hétfőn délben fogadta Sólyom László köztársasági elnök a Sándor-palotában, ahol ebéden látta őket vendégül és ajándékokat adott át számukra

Hirdetés
Felejtse el a fokhagyma tisztítást

Felejtse el a fokhagyma tisztítást

Ne bajlódjon vele, mi zúzzuk, Ön használja! Ha nem akar tovább bajlódni az időrabló fokhagyma pucolással, az ezzel járó konyhai szeméttel, vagy a selejtes alapanyagokkal, akkor használjon konyhakész, zúzott fokhagymát! Ne pazarolja tovább a drága idejét és a pénzét! Egy mozdulat és használhatja sülve, főve, amikor csak szeretné. Élvezze a friss fokhagyma minden ízét és zamatát! Ragadja meg az alkalmat és érezze a különbséget! Jelentkezzen be hozzánk és munkatársaink kóstolóval várják!

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho egy hideg leves és Andalúziából származik. Valószinu ez az egyik legismertebb spanyol étel világszerte, köszönhetoen az eros turizmusnak. A szó gazpacho azt jelenti keverék. És végülis ez mixelés ennek a receptnek a titka. Alapveto dolog, hogy jól összevágjuk, összeapritsuk a hozzávalókat, a paprikát, uborkát és a paradicsomot és eltávolitsuk róluk a héjat.

Gerbaud cukrászda nyílik Japánban

Gerbaud cukrászda nyílik Japánban

Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatója már a jövőre gondol, a cukrászda után csokoládé- és ajándékboltot nyit Japánban. Júniusban nyílik meg az első Gerbeaud cukrászda Tokió­ban. Mikortól kóstolhatják majd meg a japán vendégek a magyar édességeket?

Grillázstorta

Grillázstorta

Immáron több mint 30 éve folyamatosan fejlesztjük a technikánkat, hogy minél szebbet tudjunk alkotni ebből a cukros-diós masszából. Anyu először fél körökből rakta össze a tortát, úgy, ahogy valamikor az édesanyjától látta. Aztán mindig jött újabb és újabb ötlet, aminek az eredményeit a képek mutatják. Rendszeresen járok kiállításokra is, ahol nemcsak bemutatom saját alkotásaimat, hanem új ötletekkel is gazdagodhatok. 2007. szept. 21-én grillázsszobor készítésében magyar rekordot állítottunk fel lányommal és tanítványaimmal.

Halásztanya Étterem - Alsóörs

Halásztanya Étterem - Alsóörs

A balatoni Alsóörsön található Halásztanya étteremben hamisítatlan hazai ízeket kínálnak, lehetőség szerint felhasználva a Balaton régióra jellemző alapanyagokat, ezért minden vendéget, úgy várnak és fogadnak, mintha évek óta visszajárna hozzájuk. Ezért van az, hogy az étterem nem csak ételeket kínál, hanem élményt egy szelet hagyománnyal, gasztronómiát egy csipetnyi kultúrával, újdonságokat kellő kreativitással és törődést némi odafigyeléssel, hogy aki étterembe jár ne csak ételeket kapjon, hanem igazi élményeket.

Három francia klasszikus - gasztronómia

Három francia klasszikus - gasztronómia

Hogy milyen jelentőségű a világ gasztronómiájában a francia konyha, azt felesleges ecsetelni. Áhítatoskodás és túllihegés helyett inkább koppintsunk belőle, otthon a konyhában. Három kifejezetten házias francia recept

Húsételek tálalása

Húsételek tálalása

A tálalás olykor meglehetősen bonyolult művészetének csupán egyik ágával foglalkozunk ezúttal. Nevezetesen a meleg húsételek szép és helyes darabolásával, csoportosításával. Elsősorban két dologra ügyeljünk. Először arra, hogy használandó tálaink melegek legyenek, tehát étkezés előtt nyitott langyos sütőbe vagy a tűzhely fölé szerelt melegítő rostélyra rakjuk őket. Másodszor arra, hogy késeink kifogástalanul élesek legyenek. Tompa szerszámmal nem lehet semmiféle húst szépen darabolni. Általános érvényű szabály az is, hogy a tálakat nem szabad sem túlzsúfolni, sem agyoncicomázni. Legkönnyebben találhatók olyan húsok, amelyekben nincsen csont, például bélszín, borjúdió, sertés fehérpecsenye, párolt marhasült, stb. Ezeket már elkészítés előtt megtisztítjuk fölösleges, silány részeiktől, ha szükséges, fonallal átkötözve, megfelelő formát adunk nekik. Ha a hús túlságosan vaskos volna, úgy sütés után hosszában rézsút kettévágjuk, úgy, hogy szeletelésnél ék alakú darabokat kapjuk. A húsos tál középvonalára hosszában burgonyapüréből vagy párolt rizsből talapzatot formálunk, erre helyezzük a megfelelő vastagra - kb. kisujjnyira - vágott szeleteket.

Így marad friss a sajt

Így marad friss a sajt

Az üzletek polcai roskadoznak a finomabbnál finomabb sajtoktól, amelyek előállításuktól kezdve egészen elfogyasztásukig folyamatosan fejlődnek, ezért nagy figyelmet kell fordítani a tárolásukra: nagy melegben ugyanis igen gyorsan érnek, hidegben viszont keserűvé válhatnak - ezért nagyon nem ajánlott mélyhűtőben tartani őket. Ám nem mindegy, mibe csomagoljuk, hogy sokáig frissek maradjanak a finom sajtok.

Tuti menü