Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztronómia - a világ konyhái linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: II.Tokaji - Mit [5. oldal]
részletek »

Gasztronómia - a világ konyhái képes leírás: II.Tokaji - Mit [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 123 db
II.Tokaji Bor-/Tor-Túra 2010. Május 8.

II.Tokaji Bor-/Tor-Túra 2010. Május 8.

A II. Tokaji Bor-/Tor-Túrán tokaji vendégvárók várják szabadtűzön készített és kemencében sült ételkülönlegességekkel az idelátogatókat. Az ételekhez tokaji borosgazdák borait kínálják. A kóstolás időpontja: 12.00 és 16.00 óra között. Kóstolójegy ára: 600,- Ft/kóstolóadag, mely összeg tartalmaz egy pohár bort is. Jegyértékesítés a Tourinform Tokajban. Piknik hangulat,tájjellegű ételek és kiváló borok

Karolina Fűszerkertje Étterem | Tihany

Karolina Fűszerkertje Étterem | Tihany

A Karolina Fűszerkertje Étterem Tihanyban, festői környezetben, egész évben várja a gasztronómia szerelmeseit. Az Echo Residence All Suite Hotel modern, mégis elegáns étterme egy 50 férőhelyes exkluzív vendéglátóhely a la carte terasszal, ahonnan különleges panoráma tárul elénk Tihanyra és a Balatonra. Az étterem az évszakokhoz igazítja kínálatát, melyben a hagyományos és az új ízek egyaránt megtalálhatóak. Egyértelműen a szezonalitás határozza meg a menüt, a favorit, mangalicaszűz és a túrógombóc viszont szinte mindig választhatóak.

Kaukázusi asztal: saslik, plov, tolma

Kaukázusi asztal: saslik, plov, tolma

Békés időkben bejárni a Kaukázus, illetve a Kaukázuson-túli terület egy részét nem mindennapi gasztronómiai élmény. Csodálatos fogások készülnek a hegyi aulok hagyományos, szabad tűzhelyű konyháiban. Ételektől-gyümölcsöktől roskadozó terített asztalhoz ültetik a vándort...A Kaukázus népeinek nemcsak történelme, kiolthatatlan szabadságvágya közös, de gasztronómiájuknak is sok egyező vonása van. Elsősorban a török és iráni konyha hatása jelentős. Nem egy örmény étel ismert törökként. Ilyen például a dolma vagy tolma. A leginkább a mi töltött káposztánkra emlékeztető, általában szőlőlevélbe csavart darált húsétel, ami hús nélküli változatban is kedvelt. Ez az étel - éppen a török hódoltságnak köszönhetően -, nálunk is ismert, csak van, ahol szármának hívják, mint a magyar Alföld egyes részein...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Kistücsök Étterem - Balatonszemes

Kistücsök Étterem - Balatonszemes

A Balaton déli partjának közepén, Balatonszemesen várjuk egész évben kedves Vendégeinket! Regionális és szezonális konyha. Az ország egyik legnagyobb borválasztéka,több mint 350 féle bor a borlapon. Rólunk írták: 'A Kistücsök lelke Csapody Balázs, tulajdonos és Jahni László konyhafőnök. Nemhiába a húszéves barátság, a kiváló együttműködés érződik az étterem egészén. A tulaj kitalálja, a séf megfőzi, az eredmény igazi, szívélyes vendéglátás, amelyért az ember lejár Balatonszemesre.' - 'Annyira kevés olyan étterem van itthon, amely ennyire családias hangulatú, kötetlen, ahol ilyen fesztelenül, egész egyszerűen jól érezheti magát az ember. Olyan felüdülés volt a közvetlen, természetesen kedves kiszolgálás, egyszóval, szerethető volt az egész.' - 'Ami a Csalogány 26 Budán, az nekem a Kistücsök Szemesen.' -

Kultúra és borkultúra minden hétvégére..

Kultúra és borkultúra minden hétvégére..

Júniustól augusztus végéig minden hétvégén szervezett programmal várja a vendégeket Tokaj-Hegyalja. Kéthetente Tokajban, minden második héten pedig a borvidék többi településén garantált családi, boros és gasztronómiai programokon vehetnek részt az érdeklődők érdekes kínálatot nyújtva.

Hirdetés
Kuwaiti receptek

Kuwaiti receptek

Kuwaitban is, mint az arab világban mindenütt, az étkezések hosszan elnyúló társadalmi összejövetelek is. Az udvarias beszélgetések kezdete mindig a házigazda és a feltálalt ételek dicséretéből áll, amit a házigazda hasonló udvariasságokkal viszonoz. Az arab étkezésnél elmaradhatatlan a kézmosásra való illatos víz, a kéztörlő kendő.

Lajos Mari francia ételkülönlegességei

Lajos Mari francia ételkülönlegességei

Lajos Mari, hosszú évek alatt szerzett tapasztalatai alapján gyűjtötte egy csokorba a legfinomabb francia ételek receptjeit. Egy kis ízelítő a francia receptek közül: Almás kacsamájtorony, Avokádókrémes fánkfalatkák, Csirkecomb francia lecsóval. Érdekességeket is megtudhatunk és tanácsokat is kapunk a receptekhez. Ezen kívül még sok különleges receptet találunk az oldalon, gyönyörű fényképekkel, amelyek segítséget nyújtanak lépésről-lépésre az elkészítésben A kezdő- és a tapasztalt szakács is talál számára megfelelő receptet, amit a gyönyörű fotók segítségével még könnyebben elkészíthetünk.

Mák Bistro

Mák Bistro

A MÁK célja a csúcsgasztronómia könnyed, külsőségektől mentes biztosítása a lehető legszélesebb rétegek, így a fiatalok számára is. A MÁK konyhájának meghatározó elemei a magyar, illetve a Monarchia konyhájának hagyományaiból, a K und K gyökerekből erednek, de megtalálhatóak benne a francia és más nemzetek bisztrókultúrájának hagyományos ételei is. Konyhánkban rendkívüli minőségű alapanyagokat használunk, és fontos szerepet kap a nagyfokú kreativitás, az alkotó konyhai művészet, valamint az innovatív technológia, ám mindez laza, letisztult és közérthető formában interpretálva.

Málnás clafoutis

Málnás clafoutis

Ez egy eredeti francia desszert. A legelőkelőbb francia étteremben is megállná a helyét, nem túl édes, nagyon gyümölcsös, elegáns, és percek alatt készen van. Cseresznyével, áfonyával, barackkal vagy meggyel is elkészíthető. Hiba volna kihagyni!

Hirdetés
Márton napi népszokások, hagyományok és receptek

Márton napi népszokások, hagyományok és receptek

Márton nap, lúd, újbor , mi köti össze ezeket a látszólag teljesen különböző fogalmakat? Erre próbálok ma szerény tudásom szerint némi magyarázatot adni. Szent Márton Gallia nemzeti szentje, Pannóniában Sabaria városában született 316-ban vagy 317-ben. A középkor legnépszerübb szentje volt, kultusza hazánkban is virágzott. Emlékét helységnevek, imák és oltárképek egyaránt őrzik. A krónikák szerint Szent Márton napja a fizetés, tisztújítás, jobbágytartozás leróvásának napja volt. Az erdélyi pásztorok e-napon kérték járandóságukat. Sorra járták a házakat, köszöntőt mondtak, nyírfavesszőt ajándékoztak a gazdának, aki megőrizte és tavasszal az állatok kihajtására használta. A régiek a Márton napi időjárásból következtettek a télre, mondván: Ha Márton fehér lovon jön enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható. Sokfelé azt tartják a Márton napi a márciusi időjárást mutatja. Dologtiltó nap volt. Liba Receptek: Libahússal töltött padlizsán, Libacomb aszalt szilvával, Vadas libamell zsemlegombóccal, Ropogós libacomb, Töltött libanyak, Mézes libapecsenye, Márton-napi libapecsenye, Márton-napi libapecsenye, Sült liba vadasan, Lecsós libacomb, Töltött libanyak 2., Tepsis libacomb, Tepsis libacomb tormásan

Mediterrán mártás, a napfény ízű Pesto

Mediterrán mártás, a napfény ízű Pesto

Az Olaszok tudják a tutit, kőmozsárban zúznak péppé bazsalikomlevet extra szűz olívaolajjal, fenyőmaggal, fokhagymával és parmezán sajttal. Receptek következnek Pesto-val! Az olasz Pesto szó jelentése: mártás. A szó hallatán egybehangzóan állíthatjuk, hogy egy finom, halványzöldes színű pépes fűszerkrém jut az eszünkbe. Ezt virágzás idejében szedett bazsalikomlevélből, jó minőségű hidegen sajtolt olívaolajjal készítenek kőmozsárban, amihez fenyőmagot, parmezán sajtot, fokhagymát, és egy csipetnyi sót tesznek, és az egészet péppé zúzzák.

Melange Cafe

Melange Cafe

Engedd meg, hogy elkalauzoljunk a Melange Cafe világába! Kávézónkban különleges kávék, teák, koktélok, forró italok széles választékát találod, és hogy éhséged se szólítson el, engedd meg, hogy megkínáljunk édes-sós finomságainkkal, pizzáinkkal, vagy - a nap indításaként - egy fenséges reggelivel. Emellett hétvégente várunk Téged és barátaidat különféle rendezvényeinken, hogy jól szórakozz! Látogass el weboldalunkra, ahol megtekintheted étel-ital kínálatunkat, továbbá tájékozódhatsz akcióinkról és programkínálatainkról!

Merjen vörösbort önteni a kuglófba!

Merjen vörösbort önteni a kuglófba!

Kevés olyan sokszínű gasztronómiai kultúrát birtokló táj van hazánkban, mint Sopron és környéke. Ebben nagy szerepük van a poncichtereknek, a régmúlt szőlősgazdáinak, akik ételeik sokaságát, boraik gazdag választékát hagyták ránk.

Mexikói mole, salsa, fűszerek

Mexikói mole, salsa, fűszerek

Mole A mole kb. 52 különböző alkotóelemet tartalmaz. Mexikóban sok helyen házilag készítik tradicionális recept szerint, de készen is kapható mole paszta minden piacon vagy szupermarketben. Fő alkotóeleme a csilipaprika, annak is különböző válfajai. Van benne fahéj, szekfűszeg, pipián (enyhén pörkölt tökmag), ajonjolí (szezámmag) és persze kakaóbab is. No meg piloncillo - süvegcukor magyarul -, ez adja édeskés ízét. A háziasszonytól függ, hogy milyen a mole: csípős, édesebb, csokoládés hatású vagy teljesen sima. A fehér és zöld mole az összetevők változatossága folytán nyeri el színét. A pasztát felhígítják pulyka vagy csirkelevessel és a tejföl állagú szósszal körítik, öntik le a húst. Az egyik legjobb mole a mole poblano (pueblai mole), de nagyon finom a majdnem fekete oaxacai mole is. Salsa Mártás-, vagy szószféle, nincs rá pontos magyar kifejezés, inkább a használatával lehet körülírni. Ezt kínálják például a tortilla chips mellé mártogatni, de töltelékként is használják a különféle ételekhez. Rengeteg ízben készítik, alapja általában nagyon kicsi darabkákra aprított zöldség (tomatillo, paradicsom, avokadó, stb.), ezt a keveréket ízesítik sóval, borssal és más fűszerekkel

Mindennapi kenyerünk

Mindennapi kenyerünk

Az első kovásszal és sóval ízesített kenyereket az egyiptomiak fogyaszthatták. A Nílus termékeny iszapján termelt búzaszemeket még a középkorban is használatos óriási malomkövek között őrölték viszonylag fimon lisztté, mely aztán a világ első pékségeibe került, ahol az egyiptomi pékek már erre a célra kialakított kemencékben sütötték a maihoz hasonló kenyerekké. Tőlük tanulták el a zsidók a kenyér készítésének módját, akik húsvéti ünnepeikhez még ma is ősi formájában só és kovász nélkül fogyasztják. A görögöknél és a rómaiaknál már éppen úgy fő tápláléknak számított a kenyér, mint napjainkban.

Minőségi magyar pálinka - az egészséges féldeci

Minőségi magyar pálinka - az egészséges féldeci

Magyarország régóta harcol azért, hogy tiszta, nemes gyümölcspárlatai elfoglalhassák méltó helyüket a világ gasztronómiájában. Az elmúlt évek kedvező változásait kihasználva fogyasztói attitűdváltást szeretnénk elérni annak érdekében, hogy a minőségi magyar pálinka váljék valódi presztizsitallá, a nemzet italává.

Mit gondoltak a rántott csirkéről 70 éve?

Mit gondoltak a rántott csirkéről 70 éve?

Száz éve látott napvilágot Apáthy Imre színész, rendező. Kedvenc étele a rántott csirke volt zöldborsóval. A recept eredetije 1920 körül jelent meg Urmánczy Nándorné szakácskönyvéből. 'A rántott fiatal csirkéknél szeretnék egyet-mást mondani. A fiatal csirkét ha megtisztítottuk, nyakát, máját, zúzát, kisszárnyát tegyük félre, a mellét két részre, a hátrészt két részre vágjuk és így rántjuk ki szép rózsaszínpirosra. Ügyeljünk, hogy a csirke átsüljön, hogy a csontoknál véres ne maradjon. Sohasem szabad, hogy előforduljon először, hogy a csirke nyers maradjon, másodszor, hogy a csirke sütés közben megfeketedjék, illetve túl sötétre süljön...

Tuti menü