Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztronómia - a világ konyhái linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Muszaka - Premium [6. oldal]
részletek »

Gasztronómia - a világ konyhái képes leírás: Muszaka - Premium [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 123 db
Muszaka avagy rakott padlizsán

Muszaka avagy rakott padlizsán

A muszaka görög nemzeti étel. Cserépedényben készül, a padlizsánt, a krumplit, a darált húst együtt megsütik, a tetejére sajtot tesznek és szépen megpirítják. Az eredete azonban homályba vész. Sokan úgy tartják, hogy arab nyelvterületről került Európába, mint ahogy a padlizsán is. A szót magát is onnan származtatják. Hozzávalók: Fél kg darálthús; egy kg burgonya; két nagyobb padlizsán; 20 dkg mangalica szalonna; 2 közepes hagyma; 4 gerezd fokhagyma; 10 dkg reszeltsajt.

Ne csak igyunk, együnk is!

Ne csak igyunk, együnk is!

Noha ma már igen széles sajtkínálat kapható idehaza is, a sajtot magát rendszerint mint adalékot fogyasztjuk, reszelve, töltelékként vagy felvágottak mellé. Pedig ez a nemes étel többet érdemel, és egy ügyesen összeválogatott sajttál egyrészt mennyei eledel, másrészt elfogyasztása igazi társasági esemény lehet - amúgy francia módra. A tálak összeállításánál ügyeljünk rá, hogy a markáns ízű vagy nagyon sós sajtok mindig maradjanak enyhe kisebbségben, és minél sósabb a sajt, annál édesebb bort kínáljunk hozzá - és ne a borhoz válasszunk sajtot, hanem fordítva! Lássuk a tíz legjellegzetesebb sajtfajtát!

Negyedszerre is az El Bulli a világ legjobb étterme

Negyedszerre is az El Bulli a világ legjobb étterme

Ismét - immár negyedik alkalommal - a spanyolországi El Bulli étterem lett a világ legjobbja a neves brit Restaurant Magazine listája alapján. A katalóniai Rosas közelében fekvő "gasztronómiai templom" tulajdonosa, Ferran Adria hétfő este Londonban vehette át a kitüntető címet. Étterme egy 50 intézményt rangsoroló listán szerezte meg az első helyet. Adria brit kollegájának, az ismét 2. helyre sorolt The Fat Duck nevű étterem séfjének ajánlotta a győzelmét. Mindkét étterem a molekuláris főzés gyakorlója. "Ez egy rendkívül fontos este Spanyolország számára" - mondta az étteremtulajdonos, arra utalva, hogy az első öt helyből hármat spanyol éttermek szereztek meg. A Mugaritz megtartotta negyedik helyét, a Can Roca-i El Celler 21 helyet javítva ötödik lett.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Olasz fotós receptek

Olasz fotós receptek

Mutasd meg mit tudsz a konyhában! Nemzetek konyhája, hazai ízek, diabetikus ételek. Házi receptek gyűjteménye fotókkal és részletes leírásokkal. Olasz konyha receptek: Borjúszeletek marsalában, Sütőtökös rizottó, Fenyőmagos csokitorta, Tiramisu, Pizzatészta, paradicsomszósz, Lasagne cotta, Paradicsomos húsgombós és még számtalan finom olasz recept képekkel.

Olasz receptek magyar nyelven

Olasz receptek magyar nyelven

Eredeti olasz ételek, receptek, pestók, spagettik, pennék, rizottók, sütemények, fényképekkel, olasz kultúrával, történelemmel, érdekességekkel fűszerezve mindez egy Olaszországban élő magyar tollából. Ha kíváncsi vagy a mediterrán étkezési kultúrára, érdekelnek a gasztronómiai programok, szeretnél Olaszországban egy-két napos főzőtanfolyamon részt venni nyaralás közben, vagy egyszerűen csak azt szeretnéd tudni, hogy milyen ételeket, italokat, borokat, söröket, fagyikat érdemes Olaszországban kipróbálnod, látogass el az Íz és Itália oldalára.

Hirdetés
Olasz sajttorta

Olasz sajttorta

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A vajat összemorzsoljuk a darált keksszel, a keveréket egy 23 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt, csatos tortaforma aljára és szélére nyomkodjuk. A töltelékhez keverjük simára egy nagy tálban a ricottát és a krémsajtot. Adjuk hozzá a cukrot, a konyakot, a vaníliát. Tegyük bele a tojássárgákat, keverjük teljesen simára. Öntsük a tésztára. Süssük 180 C-on minimum 30-40 percig vagy amíg megszilárdul a közepe - a sütő középső fokán, légkeverés nélkül...

Onyx Restaurant

Onyx Restaurant

A Gerbeaud 150 éve jelenti azt, amit cukrászatnak, cukrászdának hívunk. Világhírét annak is köszönheti, hogy mindig megújúl, kreatív cukrászai mindig új teremékekkel, süteményekkel lepik meg a vendégeket, amellett, hogy a tradíciót büszkén és tudatosan ápolják. Az is a tradíción alapul, hogy a Gerbeaud nemcsak a csodás süteményeket készített, hanem kiváló ételeket is. Utódai a cukrászat mellett remek konyhát visznek. Munkájukat a legmagasabb minoség határozza meg. Tudásukkal jól sáfárkodnak, a Gerbeaud eddig négyszer indt a magyarországi Chaine des Rotisseurs versenyén, és mindannyiszor megnyerte. Kitűnő műhely van a házban, mely mindig keresi az újat. Minden győztes szakács és felkészítőik is, ma is a Gerbeaud alkalmazottai. Tehát eljött az idő, hogy egy újítással megnyissuk Budapest egyik legkülönlegesebb éttermét, az Onyxot. Egyedi élmény, mely nem mindennapi belsőépítészettel párosul. A legjobb, válogatott friss alapanyagból készülnek a tradíciókon alapuló gourmet ételek. Csak értő torkoknak, akik a különlegességeket kedvelik, de keresik a régi ízeket is. Az ital, illetve borkínálata egyedülálló. A legszebb magyar borok - mely listát maguk a borászok ajánlották - és Európa kihagyhatatlan borai szerepnek a borlapon. Egy igazi étkezéshez meghatározö a környezet, az étel, az ital, az eszközök és az elegáns kiszolgálás - nos itt mindenből adott a legjobb.

Otthoni kerti sütő akciós áron

Otthoni kerti sütő akciós áron

Tökéletes kerti grill élmény elektromos, faszenes és gázüzemű grillsütőinkkel. Nézze meg széles kínálatunkat a szabadtéri konyhától a házi füstölőig, és válassza ki azt a kerti sütőt, amely hosszú távon is valóra váltja az álmait! Kínálatunkban kizárólag minőségi, bevizsgált grillek szerepelnek, hogy a közös kerti program mindenki számára biztonságos, vidám élmény legyen. Szépítse meg a nyári délutánokat egy összejövetellel, szórakozzon együtt barátaival! Kerti sütő szakértőktől? Grillsütők.hu! Hívjon bátran.

Öreghalász Étterem

Öreghalász Étterem

Vendéglőnk nevéhez illő, a halászéletet, a régi Duna-parti kisvendéglők hangulatát idéző termeinkben minden vendégünk megtalálja a számára megfelelő asztalt, az általa elképzelt rendezvényhez illő különtermet. Étlapunkon, napi kínálatunkban a tradicionális magyar és nemzetközi konyha ízei egyaránt helyet kapnak. Kiváló mesterszakácsaink felejthetetlen ízeket biztosítanak Önnek és vendégeinek. Ezen kívül mindig friss, az évszakhoz, jeles napokhoz vagy különleges alkalmakhoz illeszkedő egyedi ételsorokkal, programokkal várjuk a hozzánk betérőket.

Hirdetés
Pálinka és bor üvegtermékek

Pálinka és bor üvegtermékek

Nagy választékkal állunk rendelkezésére, amennyiben bor és pálinka kínálásához, tálalásához keres egyedi üvegeket. Borlopó rézkarc mintával és magyar címerrel, igazán egyedi ajándék lehet ismerőseinek. Látogasson el weboldalunkra, ahol a különböző termékeinkkel megismerkedhet.

Parajdi só tulajdonságai.

Parajdi só tulajdonságai.

A parajdi só egy igazán sokoldalú fűszer, amely étkezési és gyógyászati céllal is felhasználható. A parajdi só nem tartalmaz semmiféle mesterséges adalékanyagokat, továbbá kémiai tisztításon sem esik át. Fogyaszthatjuk ételeinkhez adagolva, továbbá alkalmazhatjuk inhalálásra, ivókúraként, valamint fürdővízbe téve. A parajdi só inhalálásával kezelhetőek a légzési nehézségek, parajdi sófürdő segítségével pedig az ízületi, reumás, valamint az izom fájdalmak enyhíthetőek és kezelhetőek. A parajdi só fogyasztásával egészségesebbek lehetünk.

Pástétomkaland

Pástétomkaland

Nem kell terrine-edény, tésztaburok, vagy speciális párolás, ha egy jó pástétomot akarsz készíteni. Ami egyszerűbb, azzal pillanatok alatt készen lehetünk - és igazán kár lenne ezeket a finom pástétomokat kihagyni a gasztronómiai kalandozásodból.

Pesto

Pesto

A pesto tulajdonképpen gyűjtőfogalom, különféle szószokat értünk alatta. Készítése Olaszországból ered, ami egy cseppet sem meglepő, ha arra gondolunk, mit meg nem tesznek a leleményes taljánok azért, hogy kedvencük, a tészta, minél változatosabb formában gőzölöghessen tányérjukon. A Liguria vidékéről származó pesto hagyományosan a pesto alla genovese. Sóval és borssal együtt hét hozzávalóból áll, nevezetesen két evőkanál fenyőmagból, öt evőkanál olívaolajból, két csokor friss bazsalikomból, 4-6 gerezd összetört fokhagymából és 9 deka reszelt pecorino vagy parmezán sajtból. Mindezt ízesíthetjük kapri - és olívabogyóval, illetve különféle fűszerekkel is. Ügyeljünk az alapanyagok minőségére, a pesto csak a legfinomabb, extra szűz olívaolajat szereti, és a bazsalikom frissességére is nagyon kényes! Frissen főzött, forró tésztára téve egyszerű vacsoraként fogyasztható, de puha kenyérrel mártogatva előételként is kitűnő. Hűtőben 4-5 napig áll el, míg lefagyasztva 3 hónapig is eltartható. A pestóban az a jó, hogy mindenki saját ízlésére formálhatja, fűszerezheti kedve szerint, elrontani szinte lehetetlen. Az eredeti olasz ételek alapjául szolgáló pesto nem más, mint a paradicsomos szósz

Pingvin Cukrászda

Pingvin Cukrászda

A Pingvin Cukrászda Vác egyik legrégebben működő cukrász műhelye. Az eltelt években több mint 50 000 főzött krémes tortát készítettünk el. Kínálatunkban megtalálhatók: tradicionális és modern, könnyű krémes sütemények, fagylaltok és - egyedi igény szerint - különféle méretű és formájú, esküvői, fényképes és cukormentes torták. Webáruházunkban lehetőség van online tortarendelésre is, így az Ön által kiválasztott tortát a megadott időpontra frissen elkészítjük. A felhasznált alapanyagok, receptjeink, csúcstechnológiás kemencénk, és munkatársaink szakértelme garancia a minőségre.

Pixie torta esküvőre, születésnapra, vagy csak úgy!

Pixie torta esküvőre, születésnapra, vagy csak úgy!

Egyedi esküvői, születésnapi,forma torták megrendelésre. Ha szeretnétek valami igazán különleges, egyedi ajándékkal meglepni szeretteiteket, forduljatok bizalommal hozzánk! Cserébe mi vállaljuk, hogy a lehető legtöbb figyelemmel, kreativitással és lelkesedéssel segítünk megvalósítani elképzeléseiteket, hogy igazi élmény legyen az ünnep. Tortabelsőink kizárólag természetes, kiváló alapanyagokból, a lehető legjobb minőségben készülnek, így a külcsín mellett a belbecsben sem fogtok csalódni. Kóstold meg Pixie Pie tortáját!

Pizzatészta, paradicsomszósz recept

Pizzatészta, paradicsomszósz recept

A sokak fejében lakozó tévhit ellenére úgy gondolom, hogy a pizzatészta készítése egyáltalán nem egy ördöngős dolog. Sőt kifejezetten egyszerű, ráadásul pikk-pakk megvan. A paradicsomszósz főzése sem egy nagy durranás. A feltétet pedig kedvünk szerint variálhatjuk, így megunni sem nagyon lehet. Akkor miért ne készítenénk el pizzánkat otthon saját magunk, ahelyett, hogy megint a pizzafutár számát keresgéljük lázasan?

Premium Cafe & Étterem

Premium Cafe & Étterem

A zöld övezetben található Premium Étterem hangulatos teraszával kiváló helyszíne bármilyen jellegű összejöveteleknek, találkozóknak, különböző megbeszéléseknek egy reggeli, ebéd, vacsora, vagy akár egy finom kávé mellett. Az étterem magyaros, illetve nemzetközi konyhát képvisel. Az étteremhez kapcsolódik egy teljesen felszerelt, 150 fő befogadására alkalmas konferenciaterem, továbbá 4 kisebb tárgyalóterem, amelyekben lebonyolíthatóak különböző témájú vállalati képzések és tréningeket, termékbemutatók, kiállítások, felnőttoktatás, továbbképzések, workshopok, szemináriumok, sajtótájékoztatók, vállalati partnerpartik, esküvők, bankettek és állófogadások egyaránt.

Tuti menü