Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztronómia - a világ konyhái linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Roberto - Vermicelli [7. oldal]
részletek »

Gasztronómia - a világ konyhái képes leírás: Roberto - Vermicelli [7. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 123 db
Roberto Látványcukrászda

Roberto Látványcukrászda

Cukrászdánk 2011-ben nyitotta meg kapuit. Cukrászsütemények, torták, fagylaltok széles választékával várjuk kedves vendégeinket. Folyamatosan bővülő kínálatunkból, legnépszerűbb termékeinket a gyerek, az esküvői és az alkalmi tortáinkat emeltük ki, melyek egyedülállóan széles választékával minden igénynek megfelelni. Vállaljuk esküvőkre, rendezvényekre, bálokra sütemények és torták készítését, kiszállítással. Látványműhelyünkbe bármikor be lehet tekinteni és meg lehet nézni, hogyan készülnek a sütik és a torták. Gyereksarok, ingyen wifi internet, parkolóhely. Jelenleg 8 munkatársunk készíti a finomságokat.

Sajt, sajt, sajt

Sajt, sajt, sajt

A sajtokat igen sokan kedvelik. Az élelmiszerek gazdag választékában a sajtok különleges helyet foglalnak el. Értékes élelmiszerünk, a sajt széles körben felhasználható, egészséges és értékes tulajdonságokkal rendelkezik. A különböző sajtok bőségesen tartalmaznak a szervezetünk számára szükséges fehérjét, zsírokat, ásványi anyagokat, sőt vitaminokat is. A sajtok története évszázadokra nyúlik vissza. Manapság azonban a választék olyan széles a speciális szakboltok és a hipermarketek által, hogy nehéz eligazodni a különleges nevű, enyhe ízűtől a fűszeresig, pikánstól a kenhetőig. A világ sajtjai A világon élénk sajtkereskedelem folyik, a szállítási útvonalak átszelik a Csendes- és az Atlanti-óceánt, a sivatagokat és a dzsungeleket. Egyes országok számára a sajt fontos exportcikk, míg mások behozatalra szorulnak belőle. A sajtfogyasztásban első helyen Európa áll, utána Dél-Amerika következik. A sajtfogyasztást és előállítást nagyban befolyásolja az adott országban tartott tejhasznosítású szarvasmarha állomány. A termelt sajt mennyisége nemcsak a létszámtól függ, hanem az állattenyésztés kultúrájától, termelékenységtől, és a műszaki színvonaltól.

Sárgabarackos csirketajine

Sárgabarackos csirketajine

Kuszkuszos, húsos, fűszeres-olívás finomságból sosem elég. Mi a mediterrán konyha ízeivel intünk be az unalmas télnek, és aki jót akar, követi a példánkat. Marokkó a földrajzi helyzetéből kifolyólag egy nagy átjáróház volt. Hódítók, utazók, jöttek-mentek, el- és visszafoglalták, mindeközben a marokkói konyha igazi multikulti lett. Keverednek benne az európai, afrikai és közel-keleti fűszerek, ízek, rengeteg gyümölcsöt esznek, és naaaagyon sok kuszkuszt. A kuszkuszról már korábban szólottam, most egy kuszkuszalapú ételt mutatnék be, a tajine-t. A tajine egy csúcsos, "sapkás" (fedeles) cseréptál, aminek a sapkája nyitott, ezáltal nyomáscsökkentő szerepet tölt be. A tajine (tázsin) nemcsak az edény neve, amiben készül, hanem az ételé is. Ez gyakorlatilag egy lassan készülő ragu, ami készülhet bárányból, csirkéből, halból, marhából is, sokszor használnak gyümölcsöt is hozzá. Jellemző fűszerei a fokhagyma, római kömény, gyömbér, bors, sáfrány, kurkuma, fahéj, koriander és igen gyakran a lesózott citrom...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Spanyolország - egyetlen falatban

Spanyolország - egyetlen falatban

Paella, gazpacho, empanada, zarzuella... Spanyolhon méltán híres eledeleiről bizonyára már sokat hallottál, de ha nincs túl sok időd a mediterrán ország konyhájának és ízeinek megismerésére, ülj be egy tapas bárba - a sokszínű és sokízű minivacsora biztosan megszeretteti veled az ibériai gasztronómiát! Vagy készítsd el az otthonodban a legfinomabb falatokat.

Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál

Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál

A Monor Környéki Strázsa Borrend negyedik alkalommal meghirdeti sütő-főző fesztiválját, amelyet ebben az évben is a Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárversennyel azonos helyszínen rendez meg. Főzni a pincék között és a Bacchus téren egyaránt lehet. Az a főző csapat aki főzni úgy akar, hogy pince kamrát is igénybe kíván venni, annak a rendezők segítenek pincét keresni. Jöjjön el Ön is, itt az idő, hogy bemutassa a finom étkek elkészítésében való jártasságát a nagyközönségnek és a szakavatott zsűrinek! Rendezvényünk nem verseny hanem egy fesztivál, így az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagjaiból álló zsűri általában értékeli az ételeket és adja át a részvételt tanúsító oklevelet és a vándordíjat. Kérjük ne csak sütő-főzőtudományát, hanem családját és barátait is hozza magával, hogy ezen a szépnek ígérkező, hangulatos helyen megrendezett verseny egy igazi családi nap lehessen.

Szabadtűzön

Szabadtűzön

Tavasztól- őszig, családi és baráti összejöveteleken a jó hangulatot a szabadtűzön sütött- főzött ételek illata és íze, valamint a közben elhangzó adomák és tréfás beszólások, na meg a jókívánságokkal járó koccintgatások fokozzák, és teszik azokat felejthetetlenné. A szabadban való főzésnek terítésnek sajátságos hangulata, varázsa van. A levegőt betöltő ínycsiklandozó illatok, a füst szemet könnyeztető füstje - mely midég a szépre szál - vagy a pattogó parázs, a bogrács rotyogása, mind-mind emlékezetes élménnyé teszik a kerti összejöveteleket, mulatságokat. Parázson azóta sütnek, főznek, mióta az ember megismerte a tűzet, de fénypontját a görög és római szakácsművészetben érjük tetten, melyről Aplicus római gasztronómus szakácskönyvében többször is említést tesz ma is ínycsiklandozónak tűnő receptleírásaiban. Ma a kertes házak világában ismét hódít a szabadtűzön készült ételek fogyasztásának divatja.

Szilvásgombóc

Szilvásgombóc

Minden ami a konyhában történik: sütés, főzés, tálalás, kísérletezés, praktikák. Gasztronómiai receptgyűjtemény, ahol általam készített, modern és hagyományos ételek, kipróbált, használható receptjei találhatóak. Természetes, friss, egészséges hozzávalókkal. Szeretem kutatni a régi, magyar ételek receptjeit és a régi szokásokat. De mindezek ellenére szeretek új ételeket kikísérletezni és a régieket megújítani a saját és a családom ízléséhez formálni. Receptjeimmel, segítségére szeretnék lenni azoknak a háziasszonyoknak, akik szeretnek új ételeket kipróbálni, vagy a régi recepteket, modernebb formában elkészíteni.

Tanácsok grillezéshez

Tanácsok grillezéshez

A húsok kiválasztásánál csak a szaftos húsok jöhetnek szóba. Ha túl sovány a hús, akkor kiszárad. Ha combot grillezünk, akkor arra ügyeljünk, hogy a zsírréteg megmaradjon a hús tetején. A karaj széléről se vágjuk le a zsírréteget. Inkább vagdossuk be a kés hegyével, s akkor a hús nem húzódik össze.

Téma: a francia konyha - gasztronómia

Téma: a francia konyha - gasztronómia

A kereskedelmi tévécsatornák m&irc;soraiban gyakran felbukkannak kínai, japán, arab mesterszakácsok, s&ilde;t a kedvelt f&ilde;z&ilde;cskem&irc;sorokban vendégként közrem&irc;köd&ilde; népszer&irc; m&irc;vészek is szívesen eldicsekednek azzal, hogy járatosak valamelyik egzotikus konyha titkaiban. Ez kétségtelenül örvendetes dolog, elvégre más népek mentalitása legkönnyebben azon mérhet&ilde; le, hogy mit esznek és ételeiket hogyan készítik el. A felhasznált alapanyagok és f&irc;szerek, az alkalmazott technikák és persze a tálalás módja is csupa olyan információ, amely egy figyelmes szemlél&ilde;nek sok mindenr&ilde;l árulkodik, de egyben ösztönz&ilde; is lehet számára. Senki sem vitathatja, hogy a szakácsm&irc;vészet fejl&ilde;désére a francia konyha volt a legnagyobb hatással. De vajon melyik is? A beaujolais-t&ilde;l a bouillabaisse-ig Egyre több olyan szakácskönyvet adnak ki, amely egy-egy ország gasztronómiáját hivatott bemutatni.

Hirdetés
Terítéken a terítés

Terítéken a terítés

A szép és az alkalomhoz illő terítés jelzi az asztalt körül ülők számára, hogy fontosak a vendéglátónak, jellemzi a terítéket készítő fantáziáját, ízlését, eredetiségét, sőt tanúságot tesz arról is, hogy ki mennyire ismeri az alapszabályokat a protokoll ezen területén, de azt is, hogy az illendő sablonokon túl miként varázsolja teljesen egyedivé a vacsorát vagy ebédet. Mindez a legegyszerűbb, leghétköznapibb családi ebédeknél is szükséges. Szerencsére az igényesség is divattá vált ezen a területen.

Tojás rántva vagy habarva

Tojás rántva vagy habarva

Tojásrántotta és rántott tojás között azt gondolnánk semmi különbség, pedig van, okításomban a rántottákról kialakult véleményünk egy perc alatt megváltozhat. Sokan elgondolkodtak azon, vagy talán még ma is törik a fejüket, mi is volt először: a tyúk vagy a tojás? Sajnos erre a fontos kérdésre a mai napig nem találták meg a választ, egy biztos a tojás az emberiség egyik legősibb tápláléka közé tartozik. Az élet hordozója, a termékenység jelképe, talán e miatt is és kivételes tulajdonságai miatt minden korban a középpontban állt. Indonéziában tengeri sóban érlelik a tojásokat - A tojás szó hallatán azonnal a tyúktojásra gondolunk, pedig más szárnyas állatok tojásait: fürj, tilinkó, kacsa, liba vagy akár a strucctojást is előszeretettel fogyasztjuk. Ha közelebbről megnézzük a szó jelentését, akkor ide kell sorolnunk egyéb hidegvérű állatok, mint például a teknőc, kígyó, krokodil tojásait vagy a halak ikráit.

Tonett Étterem és Pizzéria-Pub

Tonett Étterem és Pizzéria-Pub

1992-ben Tonett cafe néven megnyitottuk kávézónkat,mely ezen formában 1997-ig müködött.A továbbiakban kávézónk melegkonyhával bővült és az igényeknek megfelelően a vendégtér is új résszel egészült ki.A nyári ídőszak kellemesebbé tételéhez terasszal leptük meg vendégeinket.A közelben lévő vállalkozások,cégek számának növekedése illetve vendégeink kérésére alakítottuk ki menürendszerünket. 2003-ban ételválasztékunk kibővitéséhez megépitettük fatüzelésű kemencénket.Ezzel egyidőben az étterem teljes körű felújitására került sor.Szolgáltatásaink kényelmesebbé tétele érdekében alakítottuk ki futárszolgálatunkat.A Konyha kínálatában talál Ázsiai, Indonéz, Japán, Keleti, Kínai, Koreai, Magyar, Nemzetközi, Olasz, Távol-keleti, Thai ízeket, ételeket.

Tonhalas tészta

Tonhalas tészta

Olívaolajat hevítek amin először megpirítom a paprikát, majd rázúdítom a fokhagymát és az ajókát, összerotyogtatom. Rá a paradicsomlé és minden egyéb hozzávaló, kivéve a hagyma-zöldet és paradicsomot. Hagyom kicsit lefője a levét, és mártás állagú legyen. Lehúzom a tűzről, beleforgatom a hagymát, paradicsomot és az időközben kifőtt kagylótésztával tálalom. Egyszerű és nagyszerű!

Török konyha, amit a nyugati hatás sem tudott elrontani

Török konyha, amit a nyugati hatás sem tudott elrontani

török konyha művészien ötvözi a görög és a közel-keleti, valamint az ősi török gasztronómiai hagyományokat. Az utóbbi évtizedekben sajnos a nyugati hatás is érezhető rajta, ennek ellenére még mindig a legegészségesebbek közé tartozik a világ konyhái között

Uborkasaláta-történelem

Uborkasaláta-történelem

A magyar színészet hőskorának egyik legendás alakja volt Újházy Ede híres gourmand volt. Őt mesternek szólították, ő viszont mindenkit egyszerűen Marhának becézett. Nyaranta, amikor a híres városligeti Feld-színházban játszott, esténként a mai Gundel vendéglő helyén lévő Wampeticsbe tért be, legendás, nagy karimájú kalapjában, örök szivarcsutkával a szája sarkában. Itt készítették számára azt a tyúkhús-levest, amit az utókor róla nevezett el. A feljegyzések szerint mindent megkóstolt, sok mindenre halvány dicsérő megjegyzést tett, de az uborkasalátával sosem volt kibékülve. Véleményét ekként summázta: Minden rendben, de uborkasalátát nem tudnak Pesten készíteni. Ehhez a megállapításhoz fűzte hozzá Krúdy Gyula: Az uborkasaláta nőnemű dolog, tehát férfiak fogyasztják. Ez az az eledel, amelyhez nem elegendő a szakácsok tudománya, hanem teljes emberszeretet, az étvágynak különböző ismerete, a lelki diszpozíció eltalálása, a hangulat felhasználása szükségeltetik hozzá.

Újházy Ede és az Újházy tyúkhúsleves

Újházy Ede és az Újházy tyúkhúsleves

Esküvői ebédek, lakodalmak kedvelt első fogása az Újházy tyúkhúsleves. De mitől, mi okból Újházy ez a leves? A válasz egyszerű: a névadó Újházy Ede a századelő neves színésze. Magas, nehéz testű ember volt. Aránylag kurta, befelé görbülő lábszárakkal, amilyennek Mátyás királyt írták le egykoron. Széles harcsabajuszos, mély és dörmögő hangú. A megszólalása színpadon és az életben mindig eseményszámba ment. Orvoscsemete volt, édesapja Debrecenben főorvosként a színészeket is gyógyította. Fiát minden előadásra magával vitte, és megfenyegette: látod gyermekem, ilyenek a komédiások! Minden lehetsz, de ez az egy soha, talán épp ezért lett színész. Ha valakit szeretett, annak kedveskedve azt mondta: marha. Akit illetett vele, úgy érezhette magát, mintha gyengéden hátba ütögették volna - írta róla Nagy Endre, a konferanszié és író.

Vermicelli, castelmagno, tiramisu...

Vermicelli, castelmagno, tiramisu...

Olasz gasztronómia úgy van, hogy voltaképp nincs: minden egyes tájegységnek, ezen belül minden egyes falunak, sőt minden egyes konyhának megvan a maga specialitása, és a vita akár vérre is mehet azon, hogy milyen a klasszikus bolognai - keretes írásunkban olvashatják a hozzávetőleges receptet - vagy hogy kell-e szardellapaszta a gremolatába (zöldfűszeres, olívaolajos, fokhagymás mártás). Egy azonban biztos: amit Európában olaszos konyhának neveznek, azaz a pizza-spagetti-tiramisu háromszög körülbelül úgy viszonyul a valódi olasz konyhához, mint a Blaha Lujza téri aluljáróban árult bécsis zsemle egy, a bécsi belvárosban elfogyasztott Wiener Snitzelhez. Az olasz konyha kifejezés ezen túl, rejtélyes módon, mégis értelmezhető: a minél természetesebb anyagokból, minél frissebb zöldségekből kevés főzéssel előállított, néha szinte csak összekevert ételek halmazát jelenti, amelyek között a menüsorban a szintén tízezer változatú minestrone (zöldségleves) és a mindenhol meglévő húsleves kivételével olyan igazi levescsoda nincs. A menüben az első helyen inkább a saláta és a különféle antipasti (előételek) állnak. Az étlap elején éppúgy szerepel rántott zöldség - padlizsán, cukkini, gomba, szárzeller -, mint mondjuk olívaolajos-fokhagymás bruschetta, azaz pirítós, zöldsaláta, tésztasaláta, pizzakenyér-mártogatós, mint az a bizonyos spagetti, amelyet paradicsomos, sajtos, halas...

Tuti menü