Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kínai, keleti ízek és konyha - gasztronómia képes leírás - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu
részletek »

Kínai, keleti ízek és konyha - gasztronómia - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Kínai, keleti ízek és konyha - gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 4 db
A legismertebb vietnámi ételek egyike

A legismertebb vietnámi ételek egyike

Negyedóra alatt elkészül, ízletes és laktató - a phở nevű leves a legismertebb vietnámi ételek egyike, és világszerte népszerű. Az egyik leggyakoribb vietnámi étel a phở - ejtsd: [fă:] - nevű leves. Származási országában a járdán, bódékban főzik és árusítják, a nap minden órájában - mesélte róla Benedek Dezső antropológus. Kiss Budai Tibor meghívottja kevesebb, mint fél óra alatt készítette el a különleges ízű fogást - igaz, ebben nem volt benne az az idő, amíg az alapléül szolgáló marhahúsleves nagyon lassú tűzön megfőtt.

Az a kínai amit itt eszel, nem az igazi. Miért?

Az a kínai amit itt eszel, nem az igazi. Miért?

A kínai konyha az egyik legnépszerűbb a világon, hiszen kétségtelenül az egyik legváltozatosabb fogásokat felvonultató szakácsművészet. Valójában azonban inkább kínai konyhákról kell beszélni, hiszen régiónként fontos különbségek vannak, mind az alapanyagok használatában, mind az ízvilágban. Chandong, Jiangsu, Anhui, Zhejiang, Fujian, Guangdong, Huan, és Sichuan - a több évszázados tradíciók alapján ezeket tartják a 8 legnagyobb kínai konyhának. Az a konyhaművészeti stílus, amely oly népszerű ma Európában is, Amerikában is, tulajdonképpen keveréke az ősi kínai konyháknak, és meglehetősen új keletű, hiszen csupán a XIX. században alakult ki. Bármelyik stílusú konyháról beszélünk is, mindegyikben visszaköszön három alapvető szempont: a társadalmi osztályok, a filozófiai szemlélet és az egészségre gyakorolt hatás fontossága.

Az én pekingi kacsám - Frank Júlia

Az én pekingi kacsám - Frank Júlia

Az eredeti pekingi kacsa, hasában szójaszósszal, tört fokhagymával kevert száraz sherryvel legalább négy napig lóg a vendéglők ajtaja fölé akasztva (nem hűtőben, hanem ha éppen 40 fok meleg van, akkor azon). Ezalatt rendkívül omlóssá és porhanyóssá válik. Bőréből ropogós kacsatepertő, húsából kenyértésztába csomagolva zamatos pecsenye lesz, amit rizslisztből előre megsütött, palacsintaszerű tésztán tálalnak. Egyes vidékeken kókuszreszelékkel megszórják, szójaszósszal meglocsolják. Mennyei étel, mit étel, étek!

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji...
Kuwaiti receptek

Kuwaiti receptek

Kuwaitban is, mint az arab világban mindenütt, az étkezések hosszan elnyúló társadalmi összejövetelek is. Az udvarias beszélgetések kezdete mindig a házigazda és a feltálalt ételek dicséretéből áll, amit a házigazda hasonló udvariasságokkal viszonoz. Az arab étkezésnél elmaradhatatlan a kézmosásra való illatos víz, a kéztörlő kendő.

Tuti menü