Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kulináris világutazás - gasztronómia képes leírás - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu
részletek »

Kulináris világutazás - gasztronómia - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Kulináris világutazás - gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 9 db
A kínaiak ezt is megeszik

A kínaiak ezt is megeszik

A kínai konyha a világ egyik legkülönlegesebb gasztronómiai remeke, melyben az alapanyagok elegyítésének és elkészítési módjainak száma szinte végtelen. Egy monda szerint, ha a császár egy évben kénytelen volt kétszer ugyanazt az ételt enni, levágatta szakácsának a kezét, ezértaz évezredek során a hatalmas birodalomban a leleményes szakácsok és az egyszerű emberek is a lehető legtöbb alapanyagot kutatták fel, és mesterien ötvözték azokat. A Himalájától a Dél-kínai-tengerig terjedő, földrajzilag és meterológiai szempontból is különböző hatalmas országban a konyhaművészet szempontjából négy, földrajzilag elkülöníthető területet a legjellegzetesebb.

A titokzatos tibeti konyha

A titokzatos tibeti konyha

A tibeti konyha irodalma messze nem olyan gazdag, mint például az indiaié vagy a kínaié. Az autentikus receptek nem írásban, hanem generációról generációra öröklődve maradtak fenn. A világ legmagasabban elterülő országában a körülmények - hegyek, hideg időjárás stb. - kevéssé alkalmasak a növénytermesztésre, a tibetiek ezért értelemszerűen kevesebb növényféleséget és több húst fogyasztanak. Bár viszonylag kevésféle fűszert használnak: ízviláguk egyszerre harmonikus és egzotikus. Mindehhez hozzájárul az is, hogy Tibet magasabb pontjain a víz csak 90 fokig melegíthető fel, így a szó szoros értelmében vett főzésről nem is beszélhetünk.

A világ étel-fővárosai

A világ étel-fővárosai

Nemcsak New Yorkban, Párizsban vagy Londonban lehet jót enni az Eat My Globe szerzője szerint, aki a világ 30 országának 100 városát kóstolta végig. Tapasztalatai alapján egy tízes listát is összeállított, Simon Majumdar szerint ezekben a városokban a legjobb enni.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Arab konyha - tobzódás a fűszerek világában

Arab konyha - tobzódás a fűszerek világában

Nem fogyaszthatnak alkoholt. S mintha Allah kárpótolni akarná őket, cserébe - a térség földrajzi adottságainak köszönhetően - egészséges és változatosan elkészíthető ételalapanyagok állnak rendelkezésükre. Az arab országok mindegyikének megvan a maga saját konyhája, a lényeget tekintve azonban megegyeznek. Valamennyi előszeretettel használja a datolyát, az olívát, a búzát, a rizst, a hüvelyeseket, a bárányt, nem beszélve a legkülönbözőbb fűszerekről, melyek alkalmazását az évezredek során mesteri szintre fejlesztették.

Az erdélyi konyha

Az erdélyi konyha

A világon sehol olyan tárkonyos pityóka (burgonya) levest nem f&ilde;ztekúgy, mint a csíkszeredai Városiban, ahol egyébként Erdélyben a legfinomabb, legravaszabb kolozsvári káposztát is áhította - a könny&irc; leves után az ebéd koronájaként - az érzékenyebb lélek az asztalra. Ez a sajátosan egyedi erdélyi konyha.

Barangolás az ízek világában - Indonézia

Barangolás az ízek világában - Indonézia

Indonézia népének genetikai hagyománya is évezredeken át halmozódott fel. A tengerész ausztrál melanézek voltak talán az első modern emberek, akik ideérkeztek.Őket követték az indiai, kínai, arab, portugál, spanyol, angol és holland utazók és kereskedők. Egyesek mély kulturális, vallási és táplálkozási hagyományokat hagytak maguk mögött, melyek kihatottak az Indonéz lakosság jelen arculatára: az arab kereskedők felelősek például az iszlám vallás elterjedéséért a szigeteken. Indonézia manapság a világ legkedveltebb muzulmán országa. A jelentős különbségek ellenére, az Indonéz konyhának és ételeknek közös vonásai is vannak. A lakosság legnagyobb részének az alapvetőélelmiszere a rizs. Ambonon azonban ez inkább a 'szago keményítő', mely egy kemény lisztfajta, amit a szago pálma magjából állítanak elő; Új Guinea indonéz felén, Irian Jayan, pedig az édes krumpli. Ott, ahol hiány van ezekből az alapélelmiszerekből, az indonézek kukoricát fogyasztanak, amit a 16. században hoztak be magukkal és honosítottak meg a spanyol kereskedők.

Bizarr fogások - Ön megenne egy tengerimalacot?

Bizarr fogások - Ön megenne egy tengerimalacot?

Nem szűkölködik bizarr fogásokban a magyar konyhaművészet (ha van ilyen). Malac- vagy kakashere-paprikás, kakastaréjleves, sült tyúkvér - nem, ezek nem egy horrorfilmben, hanem az étlapon szerepelnek. Tehéntőgye rántva, fincsi mi? És a hernyóturmixhoz mit szólna? Kisalfold.hu nemzetközi gasztronómiai válogatás erős idegzetűeknek.

Spanyolország - egyetlen falatban

Spanyolország - egyetlen falatban

Paella, gazpacho, empanada, zarzuella... Spanyolhon méltán híres eledeleiről bizonyára már sokat hallottál, de ha nincs túl sok időd a mediterrán ország konyhájának és ízeinek megismerésére, ülj be egy tapas bárba - a sokszínű és sokízű minivacsora biztosan megszeretteti veled az ibériai gasztronómiát! Vagy készítsd el az otthonodban a legfinomabb falatokat.

Török konyha, amit a nyugati hatás sem tudott elrontani

Török konyha, amit a nyugati hatás sem tudott elrontani

török konyha művészien ötvözi a görög és a közel-keleti, valamint az ősi török gasztronómiai hagyományokat. Az utóbbi évtizedekben sajnos a nyugati hatás is érezhető rajta, ennek ellenére még mindig a legegészségesebbek közé tartozik a világ konyhái között

Tuti menü