Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Különleges receptek - gasztronómia képes leírás - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu
részletek »

Különleges receptek - gasztronómia - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Különleges receptek - gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 7 db
7 TUTI Medvehagyma Recept

7 TUTI Medvehagyma Recept

Medvehagyma recept minden napra. Könnyen elkészíthető ízletes medvehagymás ételek egész hétre. Medvehagymás reggeli, Medvehagyma levesek, főtételek és egy medvehagyma pogácsa. Medvehagymás Tojásrántotta - Medvehagymás Fokhagyma krém Leves - Mustáros Medvehagymás Csirke Pirított Hagymával - Medvehagymás Chilisbab - Kolbászos Medvehagymás Krémsajtos Göngyölt Csirkemell - Medvehagymás Saláta Leves - Medvehagymás Pogácsa. Medvehagyma recept ami jó a szervezetnek. Jó étvágyat kíván a MecsekiMedvehagyma.

Borral bolondított finomságok

Borral bolondított finomságok

Borfesztiválon járva-kelve merült fel bennünk a gondolat, hogy ezt a rengeteg finom italt nem csak kortyolgathatjuk, hanem kuriózumként felhasználhatjuk a gasztronómiában is. Az alábbiakban könnyen elkészíthető boros ételek receptjeiből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Így a felhasznált nemes szőlőlé segítségével nem csak étkünket, de vendégeinket és bizton megszédíthetjük.

Diós bélszín

Diós bélszín

A híres múzeumok mostanában egymásra licitálnak gasztronómiai kínálatban is. A bilbaói Guggenheim-múzeumot például legalább ugyanannyian keresik fel a zseniális kóstolómenüért (avokádótartár rákkal, spárgás-gombás rizsbomba, karamellizált almás palacsinta rozmaringgal), mint a modern épületért vagy a képekért. Ezt a dióbundába forgatott bélszínt pedig a New Yorki-i Museum of Modern Artban mutogatják, de szerencsére otthon is megtekinthető. Nem olcsó, de furmányosan finom, és zökkenőmentesen elkészíthető olyan vendégek számára, akik előtt virítani kell.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie. Az idei...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Ezt ette a japán herceg a Sándor-palotában

Ezt ette a japán herceg a Sándor-palotában

A Magyarországon hivatalos látogatáson tartózkodó Akisino japán herceget és feleségét hétfőn délben fogadta Sólyom László köztársasági elnök a Sándor-palotában, ahol ebéden látta őket vendégül és ajándékokat adott át számukra

Merjen vörösbort önteni a kuglófba!

Merjen vörösbort önteni a kuglófba!

Kevés olyan sokszínű gasztronómiai kultúrát birtokló táj van hazánkban, mint Sopron és környéke. Ebben nagy szerepük van a poncichtereknek, a régmúlt szőlősgazdáinak, akik ételeik sokaságát, boraik gazdag választékát hagyták ránk.

Hirdetés
Pástétomkaland

Pástétomkaland

Nem kell terrine-edény, tésztaburok, vagy speciális párolás, ha egy jó pástétomot akarsz készíteni. Ami egyszerűbb, azzal pillanatok alatt készen lehetünk - és igazán kár lenne ezeket a finom pástétomokat kihagyni a gasztronómiai kalandozásodból.

Sárgabarackos csirketajine

Sárgabarackos csirketajine

Kuszkuszos, húsos, fűszeres-olívás finomságból sosem elég. Mi a mediterrán konyha ízeivel intünk be az unalmas télnek, és aki jót akar, követi a példánkat. Marokkó a földrajzi helyzetéből kifolyólag egy nagy átjáróház volt. Hódítók, utazók, jöttek-mentek, el- és visszafoglalták, mindeközben a marokkói konyha igazi multikulti lett. Keverednek benne az európai, afrikai és közel-keleti fűszerek, ízek, rengeteg gyümölcsöt esznek, és naaaagyon sok kuszkuszt. A kuszkuszról már korábban szólottam, most egy kuszkuszalapú ételt mutatnék be, a tajine-t. A tajine egy csúcsos, "sapkás" (fedeles) cseréptál, aminek a sapkája nyitott, ezáltal nyomáscsökkentő szerepet tölt be. A tajine (tázsin) nemcsak az edény neve, amiben készül, hanem az ételé is. Ez gyakorlatilag egy lassan készülő ragu, ami készülhet bárányból, csirkéből, halból, marhából is, sokszor használnak gyümölcsöt is hozzá. Jellemző fűszerei a fokhagyma, római kömény, gyömbér, bors, sáfrány, kurkuma, fahéj, koriander és igen gyakran a lesózott citrom...

Tuti menü