Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A fűszerpaprika-termesztés hagyományaival ismerkedhetnek meg azok, akik a hosszú hétvégén ellátogatnak a szegedi Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontba. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

A fűszerpaprikáról még közelebb Szegeden

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A fűszerpaprikáról még közelebb Szegeden
A fűszerpaprikáról még közelebb Szegeden
A fűszerpaprika-termesztés hagyományaival ismerkedhetnek meg azok, akik a hosszú hétvégén ellátogatnak a szegedi Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontba.
A látogatóközpont gyógy- és fűszernövényes kertjében a látogatók szombattól keddig ismerkedhetnek a fűszernövény történetével és a legendás szegedi tájfajtákkal, például a Szegedi 178-assal, amelyből az Erős Pista is készül - tájékoztatta Medgyesi Konstantin, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.

A látogatóközpont kezdeményezésére elkészült, és jelenleg tesztelés alatt áll egy ingyenesen letölthető mobilalkalmazás a fűszerpaprikához kapcsolódó szegedi turisztikai attrakcióikról, a fűszerpaprika történetéről, hazai térhódításáról és a magyar gasztronómiában betöltött szerepéről.
Hirdetés

A világhírűvé vált szegedi paprikát minden valószínűség szerint a ferences szerzetesek honosították meg Szegeden. A Kárpát-medencébe a török közvetítéssel érkező fűszerpaprikát a 18. század elején még csak orvosságként, a tífusz gyógyítására használták: a pálinkába áztatott növényt etették a betegekkel. A paprika ezután indult hódító útjára, és az egyik legnépszerűbb fűszernövényünkké vált.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - fűszerpaprika, szegedi, erős pista, fűszernövény
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-15 09:25:42
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü