Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pezsgők, cavák, proseccók és habzóborok széles választékát kóstolhatják végig a látogatók a Buborék Fesztivál négy napja alatt július 25. és 28. között a budapesti Erzsébet téren, ahol az it - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

A hétvégén négy napon át felpezseg az Erzsébet tér: Origo Buborékfesztivál 2013

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A hétvégén négy napon át felpezseg az Erzsébet tér: Origo Buborékfesztivál 2013
A hétvégén négy napon át felpezseg az Erzsébet tér: Origo Buborékfesztivál 2013
Pezsgők, cavák, proseccók és habzóborok széles választékát kóstolhatják végig a látogatók a Buborék Fesztivál négy napja alatt július 25. és 28. között a budapesti Erzsébet téren, ahol az italok mellett gasztronómiai csemegékkel, könnyűzenei koncertekkel és Forma-1-es közvetítéssel várják a látogatókat.
A Forma-1 Magyar Nagydíj idején második alkalommal rendezik meg az Origo Buborék Fesztivált, amelynek célja, hogy a fogyasztók megismerkedhessenek a magyar piacon elérhető, egyre népszerűbb buborékos italokkal. A program során lehetőség nyílik világhíres márkák és új tételek felfedezésére is, valamint olyan italok "tesztelésére", amelyeket csak ritkán vagy egyáltalán nem kínálnak pohárban a vendéglátóhelyeken - adták hírül közleményben a szervezők.

Az idei fesztiválon kiemelt helyet kapnak a magyar termékek; a Buborék-borbárban a magyar habzó- és gyöngyözőborok széles választékát, fiatal borászok újdonságait kóstolhatják meg a vendégek.
Hirdetés

Huszonöt kiállító és több mint száz termék jelenik meg a fesztiválon, és számos újdonság is bemutatkozik. A piac meghatározó szereplői, a legnagyobb forgalmazók is részt vesznek a tematikus rendezvényen, amely a szervezők szerint azt jelzi, hogy a magyar italkultúra új irányzatát képviselik a buborékos italok, hiszen egyre nagyobb a kereslet a minőségi pezsgőkre, champagne-okra és szénsavas borokra.

Az egyedülálló italkínálat mellett különleges gasztronómiai választékra is számíthatnak a látogatók, a zenei élményről pedig a Belmondo, az ILL Cows feat. Lez Carrera, a Manoya, a Good Time Boys és az Elefánt zenekar gondoskodik csütörtöktől vasárnapig, pénteken és szombaton a koncertek után pedig a Compact Disco lemezlovasa, Lotfi Begi gondoskodik a pezsgő hangulatról éjfélig.

A Forma-1 rajongók LED falon nézhetik a hétvégi futam közvetítéseit, a kiállítói standok pedig délután két órától várják a buborékra vágyókat. Érdekességként kóstolható lesz a pilóták kedvence, a győzelmi pillanatokban locsolt Mumm Cordon Rouge champagne is.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - buborékfesztivál, pezsgő, habróborok, erzsébet tér, fesztivál
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-22 10:29:01
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü