Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hőségriadó, uv-riasztás, ilyenkor mindenki kitikkad és nem győzünk eleget inni. Most megosztjuk kedvenc nyári hűsítő italunk receptjét: mentás limonádét mindenkinek! - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

A tuti nyári hűsítő ital - mentás limonádé, ahogy mi szeretjük

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A tuti nyári hűsítő ital - mentás limonádé, ahogy mi szeretjük
A tuti nyári hűsítő ital - mentás limonádé, ahogy mi szeretjük
Hőségriadó, uv-riasztás, ilyenkor mindenki kitikkad és nem győzünk eleget inni. Most megosztjuk kedvenc nyári hűsítő italunk receptjét: mentás limonádét mindenkinek!
Mindenki ismeri a szokásos, hétköznapi limonádé receptjét: citromlé, cukor és víz. Azonban ez már igencsak unalmas, nem beszélve arról, hogy a cukor káros hatásait ne is említsük.

Néhány igen egyszerű és nálunk is elérhető, egészséges hozzávalóval utolérhetetlen variációt készítettünk, mely valóban a nyári forróság győztes ellenfele lesz!

Teljes egészében pótolja a kánikulában elvesztett értékes anyagokat folyadék formájában, nem lehet belőle eleget inni, de erre nincs is szükség. Ez az ital megállja a ráaggatott jelzőket, mert már egy nagy pohár elfogyasztása közben és utána is hosszú ideig nyújt felüdülést gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.
Hirdetés

Van, aki nem szereti a limonádét? Mindenkinek megvan a kedvenc receptje hozzá, a tökéletes arányokkal.

A tuti mentás limonádé receptje

Hozzávalók:
2 citrom
2 zöldcitrom
1 szál friss menta
4 kanál hársméz
egy liter víz
rengeteg jég és szívószál, tetszés szerint

Így készítsd el:
Előveszünk egy nagyobbacska üvegkancsót, amibe belefacsarjuk egy a két citrom és az egyik lime levét. A másikat alaposan megmosva, felkarikázva tesszük a kancsóba. Kerül még bele egy szál friss menta, aminek beletépkedjük a leveleit, majd a mézet is belekanalazzuk a többihez. Felöntjük hideg ásványvízzel - lehetőleg nem burosékossal! -, rengeteg jégkockát teszünk bele, sőt, van, aki tört jéggel szereti igazán. Ezt sem ördöngősség előállítani, elég hozzá egy tiszta konyharuha, némi jégkocka és egy sodrófa. Feszültséglevezetőnek sem utolsó!
Egészségünkre!
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - mentás limonádé, recept, hűsítő ital
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-25 11:44:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü