Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és sajtkészítő kínálata, valamint két színpadon 21 előadó koncertje várja a látogatókat a ma kezdődő Budavári Pálinka- és - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és sajtkészítő kínálata, valamint két színpadon 21 előadó koncertje várja a látogatókat a ma kezdődő Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, amelynek idei vendégpárlata a rum.
A budai Vár Hunyadi-udvarában a pálinka-, kolbász- és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, a békési szilvalekváros kolbásszal ismerkedhetnek meg a vendégek - közölték a szervezők az MTI-vel.

Önálló helyszínt kapnak a pálinkás desszertkülönlegességek: lesz többek között pálinkával ízesített macaron, békési szilvalekvárral töltött papucs, ágyas málnapálinkával ízesített étcsokoládé vagy mézes körtelikőrrel megbolondított fehér csokoládé.

A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön. A fesztiválra speciális rumos desszertek is készülnek: először lesz kóstolható a porcukorral meghintett, rumos csokoládészalámi, a banános-rumos kalácspuding, a rumos karamellpuding tejszínhabbal és a rumos-narancsos szirupba áztatott szavarin.
Hirdetés

A karibi térség gasztronómiai kínálatának a Rumkert ad helyet, ahol jamaicai bárány curryt vagy "jerk" csirkét, Costa Rica-i mogyorós sertést, valamint koktélkülönlegességeket és forró, rumos italokat is kóstolhatnak az érdeklődők, esténként pedig karibi zenekarok szórakoztatják a közönséget.

A fesztiválon a vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek: a blendelő kurzus során négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.

A csütörtöki zenei program Szabó Balázs Bandájának fellépésével indul, majd Fábián Juli és Zoohacker zenél. A Pálinkafesztivál pénteki és szombati napján koncertet ad a Bohemian Betyars, a Kerekes Band, a Zombori, a RomUngro Fiúk és a Gypo Circus, míg a zárónapon a Galileo, a CimbaliBand és a Besh o droM zenéjét hallgathatja a közönség.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - pálinka, borfesztivál, budavári, rum
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-10-03 09:27:39
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü