Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kajszibarack körül forog minden ezen a hétvégén Boldogkőváralján, ahol immár második alkalommal rendezik meg a Gönci Barack Vigasságot. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Ahol tudják mi fán terem barack, mibe való és meg is mutatják - Barackünnep Boldogkőváralján

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ahol tudják mi fán terem barack, mibe való és meg is mutatják - Barackünnep Boldogkőváralján
Ahol tudják mi fán terem barack, mibe való és meg is mutatják - Barackünnep Boldogkőváralján
A kajszibarack körül forog minden ezen a hétvégén Boldogkőváralján, ahol immár második alkalommal rendezik meg a Gönci Barack Vigasságot.
Abaúj számos egyedi terméke között talán a kajszibarack a leghíresebb. A térség jellegzetes gyümölcséből a környéken elsősorban a magyar kajszi, a gönci magyar kajszi, a ceglédi bíborkajszi, illetve a pannónia fajtákat termesztik.

Ezekből készül a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka is, amely annak köszönheti védett státusát, hogy nemcsak az alapanyaga helyi, hanem lepárlását és palackozását is helyben végzik.

A gönci barackpálinka egyik gyártója, a Bestillo Pálinkaház tavaly döntött úgy, hogy ezt a gasztronómiai különlegességet megismerteti a világgal, egy évvel ezelőtt rendezték meg 1. Gönci Barackfesztivált a Pálinkaház boldogkőváraljai látogatóközpontjában.
Hirdetés

Mivel a gönci barack különleges puhaságának köszönhetően nehezen szállítható, és frissen szedve a legfinomabb, ezért a szervezők most is a szüret idejére időzítették az idei mulatságot.

A július 12-től 14-ig tartó vigasságon barackból készült finomságok - lekvár, szörp, palacsinta, krumplilángos, rétes, fagylalt és természetesen pálinka - várják a látogatókat, vasárnap Fűszeres Eszter gasztroblogger főz jótékony célú ebédet.

A gasztronómiai élvezetek mellett együttesek, énekesek - Budapest Bár, az Alma, Rúzsa Magdi, a Számadó az Esthajnal Zenekar, a Gasztrobloggerek, a Csiribiri és a Bányai Unplagged Band - szórakoztatják a Boldogkőváraljára látogatókat.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - barackünnep, Boldogkőváralja, barack, lekvár, palacsinta, pálinka
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-10 09:34:47
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü