Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tíz kategóriában ismerte el a borok elkészítésén túlmutató, kimagasló teljesítményeket a VinCE magazin frissen alapított díja, a VinCE Awards, melyet idén először adtak át a VinCE Budapest W - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Átadásra kerültek az első VinCE Awards Díjak

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Átadásra kerültek az első VinCE Awards Díjak
Átadásra kerültek az első VinCE Awards Díjak
A kép illusztráció
Tíz kategóriában ismerte el a borok elkészítésén túlmutató, kimagasló teljesítményeket a VinCE magazin frissen alapított díja, a VinCE Awards, melyet idén először adtak át a VinCE Budapest Wine Show pénteki nyitónapján tartott gálaesten, a Corinthia Hotel Budapestben.
A magazin több mint tíz éve meghatározó szerepet vállal a hazai boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. Idén először, a VinCE Awards megrendezésével olyan kimagasló teljesítményeket szeretne díjazni, amelyek túlmutatnak a borok elkészítésén, hogy jó példaként mutassa fel a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat - közölték a szervezők az MTI-vel.
Hirdetés

A gasztronómia és a borvilág elismert szakértőiből álló 21 fős zsűri tíz kategóriában választott három-három jelöltet, közülük a VinCE több száz szakmai partnere: borászok, borászatok munkatársai, szakírók, a gasztronómiában dolgozók és sommelier-k, a borkereskedelem szereplői szavazhatták meg a legjobbakat.

A legjobb borlap díjával a Borkonyhát tüntették ki, a legjobb borhotel az Andrássy Rezidencia Wine and Spa lett, a legjobb borvacsorát a szavazók szerint a Kistücsök kínálja.

A legjobb borkereskedésnek a Bortársaságot, a legjobb borbeszerzőnek Harcz Ádámot (Lidl), a legjobb borbárnak a Drop Shopot választották. A legjobb weboldallal a mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, a legjobb pincelátogatással a szintén mádi Szepsy Pince, a legjobb bormarketing-kampánnyal a somlói Kreinbacher Birtok büszkélkedhet, a legaktívabb társulás díját pedig a Balatoni Kör vehette át.

A VinCE Budapest Wine Show háromnapos programjára több ezer érdeklődőt várnak, mellettük Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményére mintegy száz nemzetközi szakértő, számos Master of Wine, szakíró és borkereskedő is érkezik. A kiállítók, a 160 válogatott borászat így mind a nagyközönségnek, mind a Budapestre érkező nemzetközi véleményformálóknak bemutatkozhatnak.

A 22 előadáson és a VinCE Bár minikurzusain neves előadók készülnek egyedi borsorokkal. Az idei programban nagy hangsúlyt kaptak Franciaország legendás borvidékei, a biodinamikus és az organikus borkészítők, a világelső champagne-ok és pezsgők.

A legtávolabbi tájakról, Kaliforniából és Új-Zélandról is érkeznek szakértők és borok, míg a hazai kínálatból Tokaj borai és a Pannon Bormíves Céh legjobbjai szerepelnek a programban. A Carton Hungaricum válogatásában több mint 20 pincészet tételeivel egy külön szekciót rendeznek be a kiállítótérben, folyamatos eseményekkel megtöltve a hétvégét.
Borkonyha Borkonyha
Andrássy Rezidencia Wine and Spa Andrássy Rezidencia Wine and Spa
Kistücsök Kistücsök
Bortársaság Bortársaság
Németh Ágnes és Harcz Ádám, a Lidl borbeszerzője Németh Ágnes és Harcz Ádám, a Lidl borbeszerzője
Drop Shop Drop Shop
Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet
Szepsy Pince Szepsy Pince
Kreinbacher Birtok Kreinbacher Birtok
Balatoni Kör Balatoni Kör
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - VinCE, Awards,díj,gasztronómia,étel,ital,bor,különleges
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-03-09 14:10:39
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü