Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Háromnapos böllérfesztivált rendez a hétvégén Győr; a húsrajongók mellett azokat is várják az Aranypartra, akiket érdekelnek a népi kézművesek és termékeik. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Böllérfesztivál Győrben - I. Győri Böllérnapok 2012. február 24-26.

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Böllérfesztivál Győrben - I. Győri Böllérnapok 2012. február 24-26.
Böllérfesztivál Győrben - I. Győri Böllérnapok 2012. február 24-26.
Háromnapos böllérfesztivált rendez a hétvégén Győr; a húsrajongók mellett azokat is várják az Aranypartra, akiket érdekelnek a népi kézművesek és termékeik.
Az első alkalommal megrendezett, de hagyományteremtőnek szánt fesztivált azért tették e hét utolsó három napjára, hogy fellendítsék az év eleje közösségi és idegenforgalmi programok szempontjából valamivel szélcsendesebb időszakát - mondta az MTI-nek a győri városháza marketing, turizmus és kommunikációs osztályának vezetője.

Domanyik Eszter közölte: adta magát témaként a hagyományos disznóölés időszaka. A szombati böllér- és a vasárnapi kolbásztöltő versenybe akár a látogatók is beszállhatnak.

A helyszínnek külön aktualitást ad, hogy - Sopron mellett - Győr volt a középkor végének egyik fontos nyugat-magyarországi állatvásárhelye. Ide még Szerbiából is hajtottak fel állatokat; az így érkezett és az őshonos fajták keveredése a mangalica - jegyezték meg a szervezők.

A gyomor barátai mellett a zeneszeretőknek is ígér programokat a fesztivál. Pénteken este egyebek mellett Solymos Tóni, másnap a Sógorok és Király L. Norbert is fellép, vasárnap pedig a Magna Cum Laude koncertje zárja a programot.
Hirdetés

Helyszín: Győr Aranypart, Lapos tanszék mellett.
A Rendezvény ingyenesen látogatható!

A hagyományos, vidéki disznóvágás falusi szokását szeretnénk az I. Győri Böllérnapok rendezvényével megmutatni Győr városban. Háromnapos rendezvényünk alatt böllérversenyt, kolbásztöltőversenyt rendezünk, melyek zsűrizése kiemelt jelentőséggel bír, a legjobbakat díjakkal jutalmazzuk.

A magyar kézművesek, őstermelők kínálják portékáikat, vendégek kóstolhatják a finomabbnál finomabb sertés húsból készült minden részben a teljesség igénye nélküli termék paletta széles kínálatát.

Neves fellépők fogják színesíteni három napon át a rendezvényt. Szórakoztató, vidám programokkal, élőállat simogatóval (mangalica malacok) szeretnénk megmutatni a vendégeknek, hogy ősi hagyományunkat ápolva, közösségben élvezve a hangulatot, a finom ízeket, a pálinka napindító erejét érezhetővé váljon múltunk és hagyományunk tisztelete.
forrás: MTI, nagyfatal.hu
Bevetésen a böllérek
Idén első alkalommal rendezik meg Győrben a Böllérnapokat február 24-e és 26-a között. A mangalica feldolgozásán túl zenés programok és kulturális előadások várják az érdeklődőket a három napos gasztronómia fesztiválon. A szervezők továbbra is várják azon csapatok jelentkezését, akik akár a kolbásztöltő, akár a böllérversenyen szeretnék bemutatni tradicionális tudásukat.
http://s1.tlap.hu/magazin/798/mzn_cikk_kepek_2600/
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - böllérfesztivál, győr, 2012, böllérnapok
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-02-23 09:11:23
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü