Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A jó borok, a zene és a finomságok fesztiváljaként szervezik meg a révkomáromi Borkorzót a hétvégén. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Borkorzó ismét Komáromban: finom borok, bablevesfőző-verseny, Borostyán fesztivál és Kútfesztivál a kínálat

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Borkorzó ismét Komáromban: finom borok, bablevesfőző-verseny, Borostyán fesztivál és Kútfesztivál a kínálat
Borkorzó ismét Komáromban: finom borok, bablevesfőző-verseny, Borostyán fesztivál és Kútfesztivál a kínálat
A jó borok, a zene és a finomságok fesztiváljaként szervezik meg a révkomáromi Borkorzót a hétvégén.
A látogatók az eseményen megkóstolhatják a komáromi-párkányi régió, valamint Magyarország somlói, villányi, egri és szekszárdi borvidékeinek nedűit, és megismerkedhetnek Ausztria Burgenland tartományának, valamint Erdély Recas borvidékének termékeivel is.

A szokásoknak megfelelően a program része lesz ismét a bablevesfőző-verseny.

A rendezvény három színpada más-más zenei programokkal várja a résztvevőket. A borházak közötti Korzószínpadon különféle mulatós és cigányzene mellett szórakozhatnak a látogatók, de lesznek népzenei és könnyűzenei koncertek is és reneszánsz táncház.

Weszelovszky Gábor, a Komáromi Városi Hivatal oktatási és kulturális osztályának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a háromnapos rendezvény többféle programot is magába olvaszt, a Borkorzó keretein belül rendezik meg ugyanis a Borostyán fesztivált és a Kútfesztivált.
Hirdetés

A Tiszti Pavilon Amfiteátrumában a Borostyán Fesztivál keretében fellép a Borostyán és az Aranymetszés verséneklő együttes, Bognár Szilvia és az etNoé világzenét játszó formáció, koncertet ad Csemer Boglárka és a Boogie együttes.

Az Európa Udvarban kap helyet a Kútfesztivál, amely a színpadi improvizációnak, a különféle színi előadásoknak és gyermekprogramoknak ad teret, esténként pedig itt is a zenei programoké a főszerep. Fellép többek között a Rév zenekar és a rockosabb Haddelhadd együttes.

"Révkomárom legjelentősebb rendezvénye a tavaszi Komáromi Napok, amelyet közösen rendezünk meg Komárom városával. Szeretnénk, ha a Borkorzó is hasonló jelentőségű fesztivállá nőné ki magát a közeljövőben, és egyre többen látogatnának ki az őszi rendezvényünkre is" - fejtette ki Weszelovszky Gábor.
- MTI -
Invitáló a 2012-es Borkorzóra
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - borkorzó, komárom, borostyán fesztivál, kútfestivál
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-05 10:07:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü