Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Anyaországi és határon túli magyar termelők borai, valamint számos koncert és egyéb program várja a közönséget a VIII. Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozóján péntektől vasárnapig a - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Budatétényi Rozárium: VIII. Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozója 3 napon át

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Budatétényi Rozárium: VIII. Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozója 3 napon át
Budatétényi Rozárium: VIII. Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozója 3 napon át
Anyaországi és határon túli magyar termelők borai, valamint számos koncert és egyéb program várja a közönséget a VIII. Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozóján péntektől vasárnapig a budatétényi Rozáriumban.
A találkozót azzal a céllal rendezik meg 2006 óta, hogy - igazodva a Budafok-Tétény Művészeti Fesztivál időpontjához, valamint a trianoni döntés évfordulójához - az egész Kárpát-medencéből összegyűlhessenek a magyar borászok, ezzel is hangsúlyozva az összetartozást - közölték az MTI-vel a szervezők.

A közlemény emlékeztetett arra, hogy Budafok története szorosan összefonódik a borral: az akkor még különálló település az 1900-as évek elején az Osztrák-Magyar Monarchia egyik borkereskedelmi központja volt, pincéinek egy része azóta is használatban van. A találkozó helyszíne Magyarország legnagyobb rózsakertje.

A hazai pincészetek mellett évről-évre nő a határon túlról érkező borászok száma; a szervezők eddig kevéssé ismert, de jó minőségű borokat előállító pincészeteket is rendszeresen meghívnak, hogy lehetőséget biztosítsanak a bemutatkozásukra.
Hirdetés

Idén az AZ Nektár Pince (Tokaj), Balla Géza Pincészete (Ménes-Arad), Berecz Stephanie (Tokaj), Bott Frigyes (Muzsla, Felvidék), a Debreczeni Szőlőbirtok (Etyek-Buda), a DiBonis (Szabadka), Dúzsi Tamás (Szekszárd), a Ferenczi Szőlőbirtok (Szekszárd), a Garamvári Szőlőbirtok (Balatonlelle), a Kasnyik Családi Pincészet (Kürt, Felvidék), Légli Ottó (Balatonboglár), Lenkey Géza Pincészete (Tokaj), Maurer Oszkár (Szerémség), a Mátyás Pince (Kisújfalu, Felvidék), a Nachbil (Krasznabéltek, Partium), a Nagy-Sagmeister Pince (Szerémség), a Papp Pincészet (Balatonszabadi), Simon József (Eger), a Skrabski Borászat (Balaton-felvidék), a Strekov 1075 (Kürt, Felvidék), Tiffán Ede és Zsolt Pincészete (Villány), valamint a Vindulo (Szerémség) vesz részt a rendezvényen.

A borok mellett fontos szerepe van a Budai Fonó Zeneház által összeállított zenei programnak is. A pénteki nyitóesten a Budafolk Band koncertjén mutatják be a fesztivál himnuszát, majd fellép Ferenczi György és a Rackajam is.

Szombaton a délutáni gyermekprogramokat követően a Makám, a Muzsikás együttes, a délvidéki Szökős együttes, Lajkó Félix és zenekara, Lakatos Róbert, Pál István Szalonna és a Dűvő zenekar ad koncertet.

Vasárnap délután szintén több program várja a gyerekeket, majd Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quintet, a Folk Ambassy, az Ádám István emlékzenekar, Szalonna és bandája, valamint a Csík Zenekar lép fel.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - rozárium, budatétény, bor, zene, fesztivál
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-29 11:33:43
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü