Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ez a recept serkenti az agyműködést az omega3 zsírtartalma miatt. Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Diós, szardellás spagetti

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Diós, szardellás spagetti
Diós, szardellás spagetti
Diós, szardellás spagetti
Ez a recept serkenti az agyműködést az omega3 zsírtartalma miatt. Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének fenntartásában, az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában.
Hozzávalók egy adaghoz: fél csésze dió, 10 dkg szardella filé, egyharmad csésze repce olaj, 2 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágott 3,75 dkg spagetti, fél csésze finomra vágott petrezselyem, saláta levél a díszítéshez

A diót darált meg finomra és tedd félre. A szardella konzervet nyisd fel, öblítsd le hideg vízzel és itasd fel a nedvességet róla konyha papírtörlővel. Ezt is tedd félre. Az olajat egy közepes serpenyőben hevítsd fel, tedd bele a szardellát és a fokhagymát és kb. 4 percig párold kevergetve, amíg arany színű nem lesz. Adj hozzá egy csésze vizet, növeld a hőfokot és 5 percig főzd, amíg a folyadék a felére nem csökken.

Közben főzd ki a spagettit egy nagy fazék sós vízben. Ha készen van, szűrd, csepegtesd le és add hozzá a serpenyőben lévő összetevőkhöz. Néhány percig kis lángon forrald össze, keverd meg. Ezután szórd meg a darált dióval és a petrezselyemmel és tálald ízlésesen a salátával.
Hirdetés

Tuti tipp: Tetejét hintsd meg reszelt sajttal - igen ízletes lesz Parmezánnal
- Mara -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - spagetti, szardella, sajt, dió
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-04-18 16:49:19
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü