Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A barokk kor szépségét, gasztronómiáját, feledésbe merülő ízeit kívánja feleleveníteni a fertődi Esterházy-kastélyban július 19. és 21. között az Első Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál, am - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Első Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált rendeznek a fertődi Eszterházy-kastélyban - már lehet nevezni

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Első Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált rendeznek a fertődi Eszterházy-kastélyban - már lehet nevezni
Első Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált rendeznek a fertődi Eszterházy-kastélyban - már lehet nevezni
A barokk kor szépségét, gasztronómiáját, feledésbe merülő ízeit kívánja feleleveníteni a fertődi Esterházy-kastélyban július 19. és 21. között az Első Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál, amelynek főzőversenyén profi és amatőr szakácsok is összemérhetik tudásukat.
A versenyzőknek a választott úri konyha vagy csárda konyha kategóriában korhű módon elkészített barokk ételeket kell tálalniuk. A fesztiválon ugyanis az ízek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a korhű megjelenésre is, amely szintén a zsűrizés tárgyát képezi - áll a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Úri konyha kategóriában a versenyzők kakast, pisztrángot, szűzpecsenyét kapnak alapanyagnak, amelyből - friss fűszernövények felhasználásával - a rendelkezésükre bocsátott kemencében és takaréktűzhelyen kell háromfogásos menüt elkészíteniük.
Hirdetés

A csárda konyha kategóriában marhalábszárból kell barokk ételt felszolgálni bogrács, tárcsa, illetve egyéb korhű főzőeszköz használatával. A sütés-főzésre öt óra áll rendelkezésre.

Az úri konyha győztes menüsora lesz 2014 évben az Esterházy Kastély gálavacsoráinak menüsora.

Az esemény megkapta a Fertőd város kiemelt gasztronómiai eseménye címet, személyes fővédnöke pedig Esterházy Antal herceg. Szakmai vezetője és egyben a zsűri elnöke Ferenci István mesterszakács. A nemzetközi zsűri további hazai tagjai többek között szerepelnek az Opóczky mesterszakács testvérek is.

A versenyre nevezni július 12-ig lehet, a részletes információk és a jelentkezési lapok megtalálhatók a fesztivál honlapján.

A főzőversenyre készült ételeket a helyszínen az érdeklődő vendégek meg is kóstolhatják. A látogatókat színes programok és vásározók mellett Magyarország legkiválóbb kézműves sörei, korhű barokk italok, a térség borai és frissensültek várják.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál, Fertőd, Eszterházy-kastély, főzőverseny
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-03 13:13:47
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü