Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az éttermek szinte teljes hazai élmezőnyét felvonultatja a budapesti Millenáris parkban május 30. és június 2. között a Gourmet Fesztivál, amelynek idei kiemelt témája a gulyás lesz. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Gourmet Fesztivál beharangozó: gulyás újragondolva - halból, vadból és még ki tudja milyen finomságokból

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Gourmet Fesztivál beharangozó: gulyás újragondolva - halból, vadból és még ki tudja milyen finomságokból
Gourmet Fesztivál beharangozó: gulyás újragondolva - halból, vadból és még ki tudja milyen finomságokból
Az éttermek szinte teljes hazai élmezőnyét felvonultatja a budapesti Millenáris parkban május 30. és június 2. között a Gourmet Fesztivál, amelynek idei kiemelt témája a gulyás lesz.
"A Gourmet Fesztivál mára egyértelműen a legfontosabb olyan hazai csúcsgasztronómiai rendezvénnyé vált, amely széles tömegek számára is elérhető" - mondta a fesztivált harmadik éve szervező Sziget Kft. ügyvezetője a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.

Gerendai Károly közölte: idén 100 kiállítót várnak, ezek fele a legjobb hazai éttermek közül kerül ki, míg mellettük borászatok, cukrászdák, gourmet boltok termékei lesznek kóstolhatók. Kiemelte, hogy a résztvevő éttermek jelentős része más esetben nem vállal kitelepülést, így konyháik közvetlen összehasonlítására csak a Gourmet Fesztiválon nyílik lehetőség.

Részben az összekóstolás érdekében most először lesz kiemelt téma a fesztiválon: a gulyást valamilyen formában - például leves, terrine, pörkölt, hab vagy krém - minden résztvevő étterem elkészíti. "Reméljük, ezzel azokat az érdeklődőket is sikerül megszólítani, akik már elindultak a minőségi ételek felé, de még csak ismerkednek a minőségi alapanyagokkal, gasztronómiával" - jegyezte meg az ügyvezető.
Hirdetés

Gerendai Károly hozzátette: a mennyiség helyett minden szempontból a minőséget helyezik előtérbe, ezért bíráló bizottság dönt a kiállítókról, és limitált lesz a látogatói létszám is.

A hétfői sajtótájékoztatón négy séf mutatta be gulyásvariációit, ezekkel - vagy hasonló kreációkkal - a tervek szerint a Gourmet Fesztivál vendégei is találkozhatnak. Nyíri Szása (Arany Kaviár) paprika nélkül, vaddisznóhússal, kucsmagombával, turbolyával, zelleres burgonyagombóccal készített gulyáslevest, míg Bíró Lajos (Bock Bisztró) a hagyományosabb vonalat követve sertésoldalasból, rózsaszínre sütött sertésszűzzel főzte meg a fogást.

Jahni László (Kistücsök) háromféle halból (fogas, füstölt harcsa, balatoni nyurgaponty) gondolta újra a gulyáslevest, melyhez halgulyás krémet adott, Bérczi Róbert (Metro Vevőakadémia) pedig konfitált marhapofából borjúlábbal és marhanyelvvel, paprikaextrakttal készítette el a klasszikus magyar ételt.

A fesztivál kiállítói listáján szerepel például a Costes, a Chateau Visz, a La Mareda, az Olimpia, a Pomo d'Oro, a Ráspi és a Viator Apátsági Étterem. A boros résztvevők között jelen lesz mások mellett a Badacsonyi Kör, a Bock Pince, Gere Attila, a Heimann Birtok, a Kertész Pincészet, a Kovács Nimród Winery, a Kreinbacher Birtok és a Sauska, de képviselteti magát például a Bortársaság, a Divin Porcello sonkabár, a Gerbeaud, a Hegyközi Manufaktúra, a Sarki Fűszeres, a Szega Camembert, a Terra Hungarica és a WineAge Borkereskedés is.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - gourmet fesztivál, gulyás, millenáris park,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-09 10:08:16
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü