Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Első alkalommal a budapesti Kopaszi-gáton rendezik meg a Budai Fröccs- és Barbecue Fesztivált; az ingyenes rendezvény a bor- és gyümölcsfröccsök, valamint sültek mellett számos programmal vá - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Grillverseny, malacsütés és főzőtanfolyam a három napos Fröccs- és barbecue fesztiválon, melynek helyszíne a Kopaszi-gát

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Grillverseny, malacsütés és főzőtanfolyam a három napos Fröccs- és barbecue fesztiválon, melynek helyszíne a Kopaszi-gát
Grillverseny, malacsütés és főzőtanfolyam a három napos Fröccs- és barbecue fesztiválon, melynek helyszíne a Kopaszi-gát
Első alkalommal a budapesti Kopaszi-gáton rendezik meg a Budai Fröccs- és Barbecue Fesztivált; az ingyenes rendezvény a bor- és gyümölcsfröccsök, valamint sültek mellett számos programmal várja a közönséget péntektől vasárnapig.
Figyelem:
Az árvízi helyzet miatt a fesztivál 2013. júliusában kerül megrendezésre!


Noha a Duna jelenleg árad, ez a fesztivált nem veszélyezteti, mert a Kopaszi-gát több mint egy méterrel a várható árhullám szintje fölött fekszik - mondta el a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Necz István főszervező.

Hozzátette, az árvízhelyzet miatt a profit egy részét felajánlják a Budapesti Különleges Mentők számára, és a látogatókat is arra kérik, hogy hozzanak tartós élelmiszereket az árvízkárosultak számára.


A fesztivál tematikájáról szólva Necz István elmondta, a fröccs komoly népszerűségnek örvend, ahogy a sült húsok is igen kedveltek a magyar közönség körében, a városban azonban nehéz megoldani a nyílt tűzön grillezést.
Hirdetés

A Kopaszi-gáton több mint 100 kiállító várja a látogatókat: Magyarország szinte összes borvidékéről érkeznek bortermelők; olyan pálinkaházak, mint a tokaji Szőlőpárlat- és Likőr Manufaktúra, a Szicsek Pálinkafőzde vagy a Tarpa Manufaktúra, de lesznek házi készítésű szörpök, gyümölcslevek, húsok, pácok és grillfűszerek is.

Mivel a rendezők egyik célja, hogy a látogatók megtanulhassanak grillezni, főzőtanfolyamokon is részt lehet venni. Akinek kedve van, maga süthet húst, de természetesen készen is vásárolhat. Lesz ökör- és malacsütés, és különleges pácok is készülnek majd, például egy bodzás-mentás energiaital felhasználásával.

A háromnapos rendezvény szakmai partnere a Magyar Grillszövetség, amely szombatra grillversenyt is szervez - közölte Necz István.

A fesztivál zenei és egyéb programjairól a www.facebook.com/budaifroccs honlapon találhatnak részletes információkat az érdeklődők.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - barbecue, fesztivál, grill, malacsütés, kopaszi-gát
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-06 13:54:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü