Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Két lángosrekord is született szerdán Zánkán: 300 centiméter átmérőjű lángostésztát nyújtottak, amellyel megdöntötték az eddigi rekordot, és felállították a legtöbb, egyszerre, egy edényben kisütött - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Guinness-rekordot döntött a zánkai lángos

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Guinness-rekordot döntött a zánkai lángos
Guinness-rekordot döntött a zánkai lángos
Két lángosrekord is született szerdán Zánkán: 300 centiméter átmérőjű lángostésztát nyújtottak, amellyel megdöntötték az eddigi rekordot, és felállították a legtöbb, egyszerre, egy edényben kisütött lángos rekordját.

Az Új Nemzedék Központ lakóinak szervezett szerdai rendezvényen a háromméteres lángostésztával megdöntötték a 2008-ban Mezőhegyesen felállított Guinness-rekordot - közölte a szervezők nevében Frikton Ildikó, a Vénusz márkamenedzsere.


Egy másik új rekord is született: a korábbi csúcsot produkáló csapat segítségével, 115 darabbal felállították a legtöbb, egyszerre, egy sütőedényben kisütött lángos rekordját.
Hirdetés

Az óriáslángos tésztájának elkészítéséhez 15 kilogramm lisztet, 0,75 kilogramm élesztőt, 3 kilogramm burgonyát, 7 liter vizet és 0,4 kilogramm sót használtak fel a készítők. A rekordméretű nyers lángostésztát végül egy 50 centiméter mély, 3,5 méter átmérőjű, külön a kísérletre legyártott hatalmas sütőedénybe emelték, mely 1200 liter forró olajjal volt megtöltve.

Bár a tészta a fordítás következtében nem sült ki egyben, a kinyújtott nyers lángostészta megdöntötte a 250 centiméteres eddigi rekordot - közölte Frikton Ildikó.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - lángos, rekord, guinness, zánka
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-11 12:53:53
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü