Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Két éve, 2011-ben rendeztek utoljára tarhonyafesztivált Tápén. A tavalyi kényszerpihenő után a helyi hagyományőrzők jóvoltából az idén ismét rotyoghat a finom étek a bográcsokban a Heller Ödön - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Hétvége, tarhonya, Tápé - a tarhonyafesztiválon bográcsban főzik az Alföld tésztájával készült finom ételeket

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hétvége, tarhonya, Tápé - a tarhonyafesztiválon bográcsban főzik az Alföld tésztájával készült finom ételeket
Hétvége, tarhonya, Tápé - a tarhonyafesztiválon bográcsban főzik az Alföld tésztájával készült finom ételeket
Két éve, 2011-ben rendeztek utoljára tarhonyafesztivált Tápén. A tavalyi kényszerpihenő után a helyi hagyományőrzők jóvoltából az idén ismét rotyoghat a finom étek a bográcsokban a Heller Ödön Művelődési Házban.
A IX. Tarhonyafesztiválra augusztus 3-án, szombaton várják az érdeklődőket a művelődési ház udvarán. A reggel 7 órától kezdődő fesztivált egész napos programok kísérik.


A Tápéi Hagyományőrző Egyesület az idén már hetedik alkalommal szervezi meg Tápén, a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán a tarhonyafesztivált.
Hirdetés

Augusztus 3-án az érdeklődők nemcsak a tarhonya készítésének ősi fogásait leshetik el, de meg is kóstolhatják a különleges tésztából készült ételeket. A minden évben megrendezésre kerülő főzőversenyen csak olyan ételek kerülhetnek a bográcsokba, amelyek tarhonyából készülnek.

A Tápéi Hagyományőrző Egyesület pályázati úton és támogatók révén szerzett az eseményre forrásokat, így az idén már kilencedik alkalommal szervezi meg a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán a tarhonyafesztivált.

A főzőversenyre - reggel 7 órától - háromfős csapatok jelentkezhetnek. A kész ételeket két főből álló zsűri díjazza: Varga Mihály vendéglős és Rapcsányi Ferenc, a szegedi vendéglátóipari iskola tanára.

Az eredményhirdetésre délután negyed 2-kor kerül sor, a műsorok 14 órától kezdődnek, ahol a helyi népi együttesek mellett karcagi és vajdasági zenészek is játszanak majd. Nagy Imre és művésztársai operett koktéllal kedveskednek az érdeklődőknek, 17 órától pedig a Sramli Kings zenekar kissé pikáns mulatós műsora várja a fesztiválozókat. A napot hajnalig tartó vigadalom zárja, ahol a Török zenekar húzza a talp alá valót.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - tarhonya, fesztivál, tápé, alföld, bogrács
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-01 12:18:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü