Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A sonka és kalács külön-külön is finom, együtt is remek, de a legkiválóbb egyben sütve. Próbáld ki, nem fogsz csalódni. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Húsvéti sonkás kalács - húsvéti receptek

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Húsvéti sonkás kalács - húsvéti receptek
Húsvéti sonkás kalács - húsvéti receptek
Sonkás kalács
A sonka és kalács külön-külön is finom, együtt is remek, de a legkiválóbb egyben sütve. Próbáld ki, nem fogsz csalódni.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg friss élesztő, 2,5 dl langyos tej, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 2 fej hagyma, 20 dkg trappista sajt, 10 dkg füstölt sonka, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej.

A lisztet nagy tálba szitáljuk, közepébe belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos tejet. Kevés liszttel elkeverjük, letakarjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Megmossuk a petrezselymet, a snidlinget, és a hagymával, sajttal, sonkával együtt apróra vágjuk. Az egészet a tojással és a sóval a tésztához adjuk, összedagasztjuk, ismét 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk és három részre osztjuk. Mindegyikből kb. 30 cm hosszú rudat sodrunk, és összefonjuk. Kivajazunk egy sütőtepsit, ráfektetjük a fonatot, és még 30 percig kelesztjük.
Hirdetés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), majd a tojássárgájával elkevert tejjel megkent fonatot a sütő középső rácsán 40 percig sütjük.
Kitűnő sör- vagy borkorcsolya, nagyon finom a húsvéti sonkához, tojáshoz és kenyér helyett is kínálhatjuk.

Beküldte: Katica
- Mara -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - húsvét, sonka, kalács, tojás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-04-17 11:15:54
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü