Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az idén rendezik meg hatodik alkalommal a csegei Tisza-parton a Tiszacsegei halászlé fesztivált július 6-án. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a Tiszacsegei halászlé fesztivált: egész napos ínycsiklandozó program

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a Tiszacsegei halászlé fesztivált: egész napos ínycsiklandozó program
Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a Tiszacsegei halászlé fesztivált: egész napos ínycsiklandozó program
Az idén rendezik meg hatodik alkalommal a csegei Tisza-parton a Tiszacsegei halászlé fesztivált július 6-án.
A Tiszacsegei Halászcsárda azért kezdeményezte a fesztivált, hogy öregbítse a méltán híres "csegei halászlé" hírnevét, egyben népszerűsítse a Tisza-parti város turisztikai kínálatát - mondta Nagy Sándor főszervező, a Karát Kft. tulajdonos-ügyvezetője pénteken a helyszínen sajtótájékoztatón.


A fesztivál központi eleme a szabadban főzött, több ezer adag - hagyományos és korhely - halászlé, amelyet a halászcsárda szakácsai készítenek, és egész nap féláron kínálják. Idén újdonságként a szabadban sült halat is megkóstolhatják az érdeklődők.


Bár a receptúra titkos, Szalai János csárdafőnök annyit elárult, hogy minden nap frissen készül tiszai halból a híres csemege, amelyhez Kalocsa környékéről származó piros paprikát használnak.
Hirdetés

Helyi ínyencség a korhely halászlé, amely a hagyományoshoz képest tejföl, mustár, citrom és babérlevél hozzáadásával készül.

Elmondta, hogy a tavalyi fesztiválon mintegy 3000 adag halászlé fogyott el, az idén is hasonló érdeklődésre számítanak. A halászlé mellett az odalátogatók kedvencei közé tartozik a helyben készített többféle előétel: a haltepertő, az olajos hal és a füstölt harcsa.

Nagy Sándor kiemelte: a rendezvénnyel a településre is fel kívánják hívni a figyelmet: a gyönyörű csegei Tisza-part mellett termálstrand és kemping, valamint az országban egyedülálló kerékmeghajtású komp is várja a Tiszacsegére érkezőket.

A július 6-ai egész napos gasztronómiai eseményt gyerek és családi programok, népi játszóház, szabadtéri játékok, lufihajtogató bohóc, folklór műsorok, csikósbemutató, sétakocsikázás, ugrálóvár, sörsátor és népi iparművészek kirakodó vására színesítik.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - tiszacsege, halászlé, sült hal, korhely, programok
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-02 08:48:59
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü