Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A csokoládé készítés rejtelmeibe is beavatják szombaton és vasárnap az I. Nyíregyházi Csokoládé és Borfesztivál résztvevőit a szervezők, akik a látványosnak ígérkező csokoládébirkózási kupaversenyre - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Irány a Nyír Pláza, ahol a hétvégén Csokoládé és Borfesztivált rendeznek

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Irány a Nyír Pláza, ahol a hétvégén Csokoládé és Borfesztivált rendeznek
Irány a Nyír Pláza, ahol a hétvégén Csokoládé és Borfesztivált rendeznek
A csokoládé készítés rejtelmeibe is beavatják szombaton és vasárnap az I. Nyíregyházi Csokoládé és Borfesztivál résztvevőit a szervezők, akik a látványosnak ígérkező csokoládébirkózási kupaversenyre is várják az érdeklődőket.
Nagy Andrea, a Nyír Pláza marketingvezetője az MTI-nek pénteken elmondta: a fesztiválon az ország legjobb csokoládé készítő és borász manufaktúrái vesznek részt.

A csoki gyártó kézművesek közül mintegy húszan, míg a leghíresebb pincészetek közül tíz mutatja be termékeit és rendez kóstolót a fesztiválon. Emellett a térség eredetvédett pálinkáit is kínálják majd a főzdék.

Az "édes szájú" érdeklődők maguk is bekapcsolódhatnak majd a csokoládék helyszíni készítésébe. Valóságos mini csokoládégyárat rendeznek be, ahol a különböző alapanyagok felhasználásával bárki alkothat bonbont, trüffelt, valamint táblás finomságokat, és azokat térítésmentesen haza is viheti. Persze, a kipróbált recepttel együtt, hogy bármikor készíthessen magának édességkülönlegességet.
Hirdetés

Nagy Andrea tájékoztatása szerint a fesztivál keretében megrendezik az I. Magyar Csokoládébirkózó Kupát. Egy csokoládéval csordultig töltött medencében fürdőruhás modell-szépségű résztvevők az iszapbirkózás szabályai szerint mérik majd össze tudásukat.

A két napos rendezvényen kulturális program is várja az érdeklődőket, a fellépők között lesz az Y2K Tigers Dolls, a BoomBox és a Carpathian Dance Tánccsoport, a Balkan Fanatik pedig elő koncertet ad szombat este 19 órától a nyíregyházi csokoládé és borfesztiválon.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - csokoládé, bor, fesztivál, nyíregyháza
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-07 14:04:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü