Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Harminc belga sörfőzde kínálja 140 féle sörét, köztük több különlegességet a negyedik Belga Sörfesztiválon péntektől vasárnapig a Vajdahunyadvárban. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Ismét megkóstolhatod a válogatott legjobb belga söröket a 3 napos Belga Sörfesztiválon a Vajdahunyad várában

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ismét megkóstolhatod a válogatott legjobb belga söröket a 3 napos Belga Sörfesztiválon a Vajdahunyad várában
Ismét megkóstolhatod a válogatott legjobb belga söröket a 3 napos Belga Sörfesztiválon a Vajdahunyad várában
Harminc belga sörfőzde kínálja 140 féle sörét, köztük több különlegességet a negyedik Belga Sörfesztiválon péntektől vasárnapig a Vajdahunyadvárban.
A korábbi évekhez hasonlóan idén is bemutatja söreit több, Magyarországon még ismeretlen sörfőzde. Emellett a már ismert sörfőzdék is évről évre "alkotnak" újdonságokat, amelyekből többfélét első alkalommal lehet megkóstolni - közölték a szervezők az MTI-vel.

A háromnapos fesztiválon bemutatkozik többek között a Bavik sörfőzde, melynek termékei még ismeretlenek a magyar közönség többsége számára. A díjnyertes főzde több különlegességet is hoz: a híres Petrus apátsági söröket, valamint a világ első rosé sörét, a Wittekerke Rosét, amelyet 2011-ben Európa legjobb gyümölcssörének választottak. A Sint-Pieters főzde Steenbrugge apátsági sörei is az új "fesztiválozók" közé tartoznak.

A fesztivál ideje alatt a Mezőgazdasági Múzeumban egyebek mellett csapolt formában is megkóstolhatják a látogatók a World Beer Awards-on tavaly a világ legjobb barna sörének választott Carolus Classicot.
Hirdetés

A korábbi évekhez képest jóval nagyobb helyszín lehetővé teszi, hogy a sörfőzdék standjainál kiválasztott söröket a múzeum emeleti szintjén, zene mellett fogyasszák el a nyugodtabb környezetre vágyó vendégek. Lehet kóstolni a belga apátsági és eredeti Trappista sajtokból, sonkákból, kolbászfélékből valamint csokoládékból is.

Az újdonságok mellett a klasszikusokról - Delirium, Barbar, Kasteel Rouge, Duvel, Corsendonk - sem feledkeztek meg a szervezők, és a gyümölcssörök kedvelői is az eddiginél nagyobb választékból szemezgethetnek: több mint 30 féle gyümölcssör szerepel a kínálatban az almástól a barackoson át egészen az ananászosig. A meggysörök szerelmesei például kilenc féle meggysör közül válogathatnak.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - belga, sörfesztivál, vajdahunyad vára
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-30 12:45:00
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü