Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt, köztük töltött-, toros- és székelykáposztát készít el szombaton és vasárnap a 9. Káposztás Napokon a Szabolcs-Szatmár-Bereg - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt, köztük töltött-, toros- és székelykáposztát készít el szombaton és vasárnap a 9. Káposztás Napokon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecserben.
Az eseményen a készítés és a kóstoltatás mellett kiemelten kezelik a káposztával kapcsolatos ősi hagyományokat, a gyalulást és a taposást is - mondta el Kiss Gyula polgármester az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

Demecserben a káposzta termesztésének és savanyításának nagy múltja van. A tavalyi program alkalmával csak az önkormányzat konyhájának dolgozói húszezer darab töltött káposztát készítettek, és több mint húsz mázsa káposztát használtak fel például a toroskáposzta elkészítéséhez. A polgármester szerint idén az ételekben felhasznált összes káposzta mennyiségét le fogják mérni, ezt tekintve várhatóan nem hivatalos rekord születik majd.

A programsorozat pénteken egész napos horgászversennyel kezdődik, szombaton kilenc órától a városi sporttelepen indul a főzőverseny. A délután folyamán a látogatók versenyszerűen próbálhatják ki a káposzta gyalulását, mindkét napon délidőben pedig a szakszerű taposást mutatják be.
Hirdetés

Kiss Gyula szerint a hagyományok őrzése mellett a térségben zajló termesztést is szeretnék népszerűsíteni. A település emellett a Szent Mihály-napi tűzgyújtással bekapcsolódik a közmédia által indított Itthon vagy! Magyarország szeretlek! című programsorozatba.

A káposztásnapokat számos kulturális és zenei rendezvény színesíti. Lesz káposztásnapi ötpróba, labdarúgótorna, kézművesek utcája, vidámpark, bábszínház, játszóház, rendőrségi- és solymászbemutató, valamint elindul a városnéző kisvonat. Szombaton és vasárnap könnyűzenei fellépők és néptánccsoportok lépnek színpadra, divatbemutatót és tombolasorsolást rendeznek, az esti sztárfellépők az Irigy Hónaljmirigy és a Beatrice lesz.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - demecser, káposzta, káposztás ételek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-27 09:59:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü