Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Csík Zenekar koncertje, a Békéscsabai Jókai Színház fellépése, az ExperiDance táncjátéka is színesíti idén a XIII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé programját, amelyen megrendezik a - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Már holnaptól csapolják a Csabai Sörfesztiválon a sört: többek között a Hooligans, az Edda is húzza majd a nótát

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Már holnaptól csapolják a Csabai Sörfesztiválon a sört: többek között a Hooligans, az Edda is húzza majd a nótát
Már holnaptól csapolják a Csabai Sörfesztiválon a sört: többek között a Hooligans, az Edda is húzza majd a nótát
A Csík Zenekar koncertje, a Békéscsabai Jókai Színház fellépése, az ExperiDance táncjátéka is színesíti idén a XIII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé programját, amelyen megrendezik a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai elnevezésű kiállítást és vásárt hetven mezőgazdasági termelő és kézműves részvételével.
A csütörtökön kezdődő négynapos gasztronómiai fesztiválon a városi sportcsarnok területén szakmai és szórakoztató rendezvények várják a vendégeket - tájékoztatta az MTI-t Bora Imre a fesztivál főszervezője.

Az országos és határon túli rendezvény kiemelt médiatámogató partnere a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, a fesztiválon részt vesz Böröcz István vezérigazgató és Gazsó L. Ferenc vezérigazgató-helyettes. A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé fővédnöke az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László - mondta Bora Imre.

Hozzátette: pénteken délután Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitja meg a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítást és Vásárt. Vasárnap délelőtt kezdődik a csülökpörkölt főző verseny, a zsűri elnöke Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár lesz.
Hirdetés

Csütörtökön a Csík Zenekar ad koncertet, a vendég Lovasi András lesz, ugyanezen a napon fellép a Hooligans is. Pénteken nyitja meg kapuit a nyolcadik Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár, ahol hetven mezőgazdasági termelő és kézműves mutatja be termékeit, érkeznek kiállítók Kovászna, Hargita és Arad megyékből - részletezte Bora Imre.

A fesztivál ünnepélyes megnyitóján este látványos ejtőernyős bemutató lesz, sörös hordó érkezik az égből. Fellép az Apostol, a Balkán Fanatik, a Pataky Művek, az Edda Művek, a Pribojszki Band és az Antovszki Band lép fel.

Szombaton a Békéscsabai Jókai Színház közreműködésével operett slágerek hangzanak el, este részleteket játszanak el a Monte Cristo grófja musicalből. Napközben a Glory of Destruction, az ÉdesKeserű, és a Neoton Família lép fel, este Ákos ad koncertet - fűzte hozzá Bora Imre.

Vasárnap délelőtt kezdődik a csülökpörkölt főző verseny, ahol 130 csapat több mint 600 kilogramm húsból készíti el ételét. Vasárnap délben a Magyar Rádió új, Dankó Rádió csatornája "Jó ebédhez szól a nóta" címmel élő kívánságműsort közvetít a helyszínről. Délután a Csínom Palkó etno operett koncertváltozatát adják elő Ferenczi Györggyel és a Rackajam együttessel. A fesztivál este az ExperiDance együttes Nagyidai Cigányok című táncjátékával zárul.

A fesztivál alatt kerékpárok és kenuk bérelhetők. A repülőtéren Ejtőernyős Nemzeti Bajnokság lesz. A Honvédelmi Minisztérium különleges rendezvénykamionban a magyar légierő régi és mai történetét mutatja be a fesztivál területén - fűzte hozzá.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - csabai sörfesztivál, csülök, koncertek, sör
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-12 14:30:02
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü