Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az 50 éve pappá szentelt és 20 éve a Debrecen-nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye élére kinevezett Bosák Nándor püspök munkásságával és kedvenc ételeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Mi egy megyéspüspök kedvenc étele és itala? - megtudhatod szombaton a Debreceni Ikon étteremben, sőt meg is kóstolhatod

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mi egy megyéspüspök kedvenc étele és itala? - megtudhatod szombaton a Debreceni Ikon étteremben, sőt meg is kóstolhatod
Mi egy megyéspüspök kedvenc étele és itala? - megtudhatod szombaton a Debreceni Ikon étteremben, sőt meg is kóstolhatod
Az 50 éve pappá szentelt és 20 éve a Debrecen-nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye élére kinevezett Bosák Nándor püspök munkásságával és kedvenc ételeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Bemutatjuk Debrecen ikonjait sorozat következő rendezvényén a debreceni Ikon étteremben.
A rendezvénysorozat keretében Debrecen díszpolgárairól és Pro Urbe-díjjal kitüntetettjeiről olvashatnak az Ikon Kézműves Étterem vendégei, akik egyben megkóstolhatják a hírességeknek az étlapon kínált kedvenc ételeit is.

Balogh Károly, a vendéglő tulajdonosa egy keddi debreceni sajtótájékoztatón elmondta: a kitüntetettek közül folyamatosan keresik meg azokat a személyeket, akiknek a kedvenc ételét, menüsorát a helyben kapható alapanyagokhoz igazítva elkészítik és az étlapon kínálják.

Emellett a díjazott munkásságát magyar és angol nyelven közzéteszik a turisztikai fórumokon, honlapokon.

Az első "ikon" áprilisban Aradi Csaba nemzetközi hírű ökológus, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója volt. A vendégek előszeretettel keresték az étlapon Aradi Csaba kedvenc ételeit, sok külföldi turista pedig az Aradiról szóló angol nyelvű tájékoztatót elolvasva kereste fel a Hortobágyot.
Hirdetés

A mostani "ikon", a június 15-én aranymiséjét tartó díszpolgár, Bosák Nándor római katolikus megyéspüspök - mint fogalmazott - nem szívesen árulja el kedvenc ételeit, mert akkor mindenütt mindig azt kapja. "Sokkal fontosabb számomra, hogy természethez köthető alapanyagokból készüljön az étel, és ne legyen túl zsíros" - mondta.

A püspök bevallotta, hogy ő maga nem főz, zsíroskenyeret kenni, meg teát tud főzni csupán. A hazai mellett az olasz és a francia konyhát szereti, főként a száraz, fehér bort kedveli, de igen jó véleménnyel van a dél-dunántúli vörösborokról is.

Bosák Nándor kedvenc ételei, a spárgaleves lágy tojással, a tanyasi csirkepaprikás vajas galuskával és az epres joghurthab, keddtől legalább egy hónapon át szerepelnek a vendéglő étlapján. A vendéglőben létrehozták az "ikonok falát", ahol valamennyi bemutatott kitüntetett és kedvenc étele látható lesz.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - bosák nándor, debrecen, ikon étterem, étel, ital
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-12 10:08:35
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü