Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni.
"Mi séfek eddig nem törődünk eleget a mindennapi étkezéssel, az elérhető, gyors utcai ételekkel. Hagytuk, hogy a szendvicsek, a pizzák, a hamburgerek foglalják el a helyet" - hangsúlyozta a két, 3 csillagos Michelin-étteremet működtető 63 éves sztárséf, aki az amerikai mintára Franciaországban is egyre népszerűbb snackmobilokat minőségi egészséges ételekkel szeretné megtölteni.

A kizárólag ebédidőben kínált többfogásos ételek árusításához Gilles Terzakou, a munkahelyi étkeztetést biztosító MRS vállalkozás elnöke személyében azonnal partnerre talált Marc Veyrat. "Az MRS séfjei eljöttek hozzám gyakorlatra, az Alpokba" - mondta a séf.

Az MRS kisteherautói csütörtöktől kizárólag Franciaországban termelt bio termékekből összeállított ételeket kínálnak. "A régió gazdáival dolgozunk együtt, azt szeretnénk, ha a párizsiak csak helyi dolgokat ennének" - hívta fel a figyelmet Veyrat, aki "ízes, természetes és élvezetes gasztronómiát" ígér.
Hirdetés

A séf mintegy harminc különböző menüt állított össze hagyományos francia receptek alapján. Csütörtökön előételnek lágy tojás grenadine öntettel salátán és borjúragú szerepel az étlapon, de választható tökleves és tőkehal hagymakarikákkal is.

Az ételeket az adott napon egy Párizs közeli helyen készítik el, és melegen tartott üvegekben árusítják. Gilles Terzakou szerint a kisteherautókban nem lehet megfőzni ezeket az ételeket, ahogy az a hamburgert vagy hotdogot kínáló snackmobilok esetében történik.

Csütörtökön három kisteherautó indul útjára Párizsban, amelyek elsősorban az üzleti negyedekben fognak körözni, és ebédidőben szolgálnak menüvel az ott dolgozóknak. A menüket előre kell megrendelni a vállalkozás honlapján (www.mesbocaux.fr), ahol bankkártyával vagy étkezési utalvánnyal lehet fizetni. A kétfogásos menü 11 euróba (3400 forintba) kerül, de 13,50 euróért (4100 forintért) háromfogásos menü is rendelhető.

A tervek szerint egyre több ilyen kisteherautó fog feltűnni Párizs utcáin és jövőre már a vidéki városokban is megrendelhető lesz a Michelin-csillagos gyorsétel. - MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - michelin-csillagos, sztárséf, francia, kisteherautók, bio ebéd, párizs
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-02-05 14:11:01
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü