Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
2013. július 10-14. között Derekegyházon palacsintából lesz a kerítés is! A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Palacsintafesztivál Derekegyházon: idén ismét rekordkísérlet 24 órán keresztül

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Palacsintafesztivál Derekegyházon: idén ismét rekordkísérlet 24 órán keresztül
Palacsintafesztivál Derekegyházon: idén ismét rekordkísérlet 24 órán keresztül
2013. július 10-14. között Derekegyházon palacsintából lesz a kerítés is! A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket.
A derekegyházi Palacsintafesztiválon minden évben új palacsintasütő rekordok születnek. Volt, amikor legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, s állítottak már fel rekordot a leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintával is.


2013-ban újabb rekordkísérletre készülnek a szervezők: július 12. (péntek) 16:00 órától július 13. (szombat) 16:00 óráig, 24 órán keresztül sütik a palacsintát, közel 20 gáztűzhelyen, cél a győri egyetemisták rekordjának megdöntése, 23 000 db palacsinta megsütésével.


Az ingyenes rendezvényen a hagyományos palacsinták mellett különleges töltelékek, forma- és hagyománybontó palacsinták és palacsintaevő verseny is várja az édes élet élvezőit.
Hirdetés

Az érdeklődők megkóstolhatják a derekegyházi palacsintát, de ha szívesen sütnék a finomságot, azt is megtehetik!

A fesztivál hétköznapjain a "házigazda" szerepet minden nap más kistérségi település vállalja, akik a palacsintasütés mellett produkcióval mutatkoznak be esténként 20:00 órától, melyet élőzenés koncertek követnek.

Szombaton helyi előadók szórakoztatják a nagyérdeműt, majd 21:00 órától fellép a rendezvény sztárvendége, Péter Szabó Szilvia.

Helyszín: Derekegyház, Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár parkja (Köztársaság tér 8.)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - palacsinta, fesztivál, derekegyháza
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-08 09:33:43
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü