Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Több mint 500 kilónyi keszeget sütnek meg a hétvégi Gyenesdiási Keszegfesztiválon, a kétnapos, táncos, zenés, gasztronómiai eseménysorozat szombaton kezdődik. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Ropogós balatoni sült keszeg, köretnek színes programok a hétvégén: Gyernesdiási Keszegfesztivál

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ropogós balatoni sült keszeg, köretnek színes programok a hétvégén: Gyernesdiási Keszegfesztivál
Ropogós balatoni sült keszeg, köretnek színes programok a hétvégén: Gyernesdiási Keszegfesztivál
Több mint 500 kilónyi keszeget sütnek meg a hétvégi Gyenesdiási Keszegfesztiválon, a kétnapos, táncos, zenés, gasztronómiai eseménysorozat szombaton kezdődik.
A Balaton északi partján található településre a korábbi évek tapasztalatai alapján csaknem kétezer látogatót várnak - mondta el az MTI-nek Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere. A gasztronómiai fesztiválra idén is több mint 500 kiló keszeggel készülnek a szervezők, amelyet hagyományosan paprikás lisztben megforgatva sütnek ropogósra. A településvezető elmondta, hogy a rendezvénnyel a balatoni halakra szeretnék felhívni a figyelmet, amelyek közül a keszeg az egyik legízletesebb balatoni halfajta.

Hozzáfűzte: ebben az évben július 6-án Gyenesdiás ad otthont a Nemzetközi Diós Települések Találkozójának. A már hetedik alkalommal megrendezendő országos eseményt 2007-ben Gyenesdiás indította útjára. A találkozón a hazai települések közül Diósviszló, Diósjenő, Diósd, Dióskál mutatkozik be, a határon túlról a szlovákiai Diósförgepatony és a romániai Bihardiószeg képviselteti magát.
Hirdetés

A kétnapos programsorozat szombaton délelőtt 10 órától a Kárpáti korzón, a gyenesdiási piac mögött felállított rendezvénysátorban a Diós települések bemutatkozásával veszi kezdetét. A diási strandon délután gyermekprogramok, homokvárépítő-verseny és vízi aerobik várja az érdeklődőket.

A zenés, táncos programok vasárnap délután 15 órától folytatódnak, közreműködik a Hévízi Új Színpad társulata, a Gála Társastánc Klub és a Rezidance együttes. A Kárpáti korzón vasárnap 17 órától kezdődő halászléfőző-versenyen sokféle módszerrel alkotnak majd gasztronómiai remekeket.

A fesztivál vasárnap dzsesszkoncerttel és a tapolcai Verkli zenekar tánczenés estjével zárul.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - keszegfesztivál, sült keszeg, balaton, gyenesdiásd
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-04 10:21:46
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü