Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Május 10-12. között a Gesztenyés kertben és a Larus Étterem teraszán széles borkínálat, ezen belül kiemelt rosé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint a pezsgők várják a borkedvelőket. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Rosalia 2013 - egy finom rosé mellé akár kemencében sült kacsasült, hozzá könnyű kellemes zene: holnaptól lehetséges

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Rosalia 2013 - egy finom rosé mellé akár kemencében sült kacsasült, hozzá könnyű kellemes zene: holnaptól lehetséges
Rosalia 2013 - egy finom rosé mellé akár kemencében sült kacsasült, hozzá könnyű kellemes zene: holnaptól lehetséges
Május 10-12. között a Gesztenyés kertben és a Larus Étterem teraszán széles borkínálat, ezen belül kiemelt rosé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint a pezsgők várják a borkedvelőket.
A borokhoz a Larus Étterem állított össze olyan menüt, melyben mindenki megtalálja kedvenc ízeit. Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba!

Rosé Mustra

Május 11-én, szombaton a Larus Rendezvényközpont termében bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé választék, amely a rendezvény alatt szabadon kóstolható. A borászok személyesen kínálják a jégbe hűtött rosékat, habzóborokat, siller borokat. A 14.30 órára érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, és beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók. Az első 100 borkedvelőnek cseppőrrel kedveskedünk.
Hirdetés

Jazzy Színpad

A Jazzy színpadon izgalmas zenei produkciók adnak hangulatot a borozgatáshoz. Május 10-én, pénteken este 19 órától Micheller Myrtill és zenekarának, a Swinguistique vadonatúj műsora lesz hallható, amely a múltszázad Franciaországát idézi, francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban. Myrtillt a műsorban két gitár, nagybőgő és dob kíséri. 21 órától szabad a tánc.

Szombat este 19 órától a Hot Jazz Band lép fel. Hot jazz - a kifejezést a jazz leírására használják, különösképp a korai jazz-re és a swingre vonatkozóan, utalva izgalmas és energikus természetére. A zenekar az 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazzkorszak népszerű amerikai szórakoztató-zenéjének eredethű megszólaltatója. 21 órától szabad a tánc. A fergeteges hangulatról a Jazzy DJ-je gondoskodik.

Vasárnap este 18 órától az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a '70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó Blues Band, Takács Tamás Dirty Blues Band, Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akikkel a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.

Gasztronómia

A Larus Étterem igazi fesztiválos hangulathoz illő ételekkel várja a Rosaliára érkezőket. Amit a konyha kreatív csapata megálmodott: babgulyás üstben főzve, ropogós kacsacomb kemencében sütve, grillezett házi kolbász, szárnyas grill nyárs, tengeri hal nyárs, grillcsirke, tortilla, mangalica szendvics, kemencében sült burgonya, házi savanyúságok, sajttálak és császármorzsa baracklekvárral, csak hogy néhány említésre kerüljön.

Gyerekeknek

A Rosalia ideális programja lesz a kisgyermekes családoknak is, hiszen a rendezvény alatt a Larus Étterem megújult játszókertje és a MOM Kulturális Központ nagy játszótere várja a kicsiket. Vasárnap a gyerekeknek szól a Délelőtti prograMOM: kézműves műhelyben parafadugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat, ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztatja őket. Ezután a zenekar és egy táncoktató megtanítja a gyerekeket néhány vidám tánclépésre. Szombaton és vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - rosalia 2013, rosé, bor, kacsasült, fesztivál, zene
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-09 14:48:58
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü