Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szüreti felvonulás nyitja szerdán délután fél 6-kor az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Bor teret. A pezsgő szegedi fesztiválnyár idei záró rendezvényén szeptember 18-tól öt na - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Szegeden holnap kezdődik a Bormustra - színes programok öt napon át látványos szüreti felvonulással

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Szegeden holnap kezdődik a Bormustra - színes programok öt napon át látványos szüreti felvonulással
Szegeden holnap kezdődik a Bormustra - színes programok öt napon át látványos szüreti felvonulással
Szüreti felvonulás nyitja szerdán délután fél 6-kor az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Bor teret. A pezsgő szegedi fesztiválnyár idei záró rendezvényén szeptember 18-tól öt napon keresztül hatvan borász több száz féle minőségi nedűjéből válogathatnak a szegedi borbarátok a Fogadalmi templom előtti téren.
A rendezvény szeptember 18-án este fél 7-kor nyílik, amely előtt egy órával, több száz népviseletbe öltözött táncossal kísért szüreti felvonulás indul a Széchenyi térről a Kárász utcán át a Dóm térig, ahol a zenészek és a néptáncosok már vidám szüreti mulatsággal várják a nézőket, táncolni vágyókat - mondta az esemény előtti sajtótájékoztatón hétfőn Licsicsányi Ilona, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója.

Az idén is igyekeznek becsempészni a Dóm tér egyedi hangulatú környezetébe múltunk egy szeletét. Az őszi bormustra idei kiállítása egy 1900-as évek derekán üzemelő, korhű szegedi kocsmabelsőt varázsol a fesztiválra. A kocsmában és a hozzákapcsolódó plakát kiállításon kiemelt hangsúlyt szánnak a szikvíz készítés történetének, illetve a bor és a szóda sokszínű kapcsolatának. A szikvíz készítés szegedi története egybeforrt a Bánffi család nevével, akik százhat éve, 1907 óta állítják elő városunkban ezt az egyedülálló hungarikumot, aminek fogyasztása észrevétlenül mindennapjaink részévé vált.
Hirdetés

Az öt napig tartó fesztiválon bemutatják és időtöltésnek ajánlják a korszak népszerű kocsma sportját, a sakkot, amelynek szintén szép és méltó hagyományai vannak Szegeden. Papp Petra nemzetközi nagymester közreműködésével szombaton délután 3 órától sakk szimultánon mérhetik meg tudásukat a Dóm téren a vállalkozó szellemű kilátogatók.

Az idei rendezvényre hatvan kiváló termelő hozza el pincészetének büszkeségeit. A régi kiállítók mellé most is csatlakoztak új, Szegeden még kevésbé ismert borászatok. A nedűk mellett sajt, pálinka, kürtöskalács, lepény és számtalan egyéb finomság is kóstolható lesz.

A gasztronómiai fesztivál két színpadán népszerű zenészek előadásában jazz és folk zene szól majd. A rendezvény utolsó napján pedig a hagyományőrzőké lesz a színpad: a Hóra Kisebbségi Hagyományőrző Összművészeti Fesztivál a környezetünkben élő nemzetiségek kultúráját mutatja be színes program keretében.

Ötven versenyautó is bemutatkozik
A Bor tér egyik kapcsolódó programja a PowerTech Árkád Racing autós bemutató, amelyre a Huszár Mátyás rakparton kerül sor szeptember 21-én. Az egész napos program ötven versenyautó felvonultatásával igyekszik megismertetni az érdeklődőket az autósport több szakágával.
- ÖS -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - szüret, bormustra, szeged, felvonulás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-17 09:54:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü