Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Észak kiütéssel győzött Dél ellen a Brüsszelben tartott Bocuse d\'Or európai szakácsversenyen: az aranyérmet Norvégia, az ezüstöt Svédország, a bronzot pedig Dánia kapta. Magyarország is sikeresen - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Széll Tamás is a világ legjobb szakácsai között - videó

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Széll Tamás is a világ legjobb szakácsai között - videó
Széll Tamás is a világ legjobb szakácsai között - videó
Észak kiütéssel győzött Dél ellen a Brüsszelben tartott Bocuse d'Or európai szakácsversenyen: az aranyérmet Norvégia, az ezüstöt Svédország, a bronzot pedig Dánia kapta. Magyarország is sikeresen szerepelt a szerdán véget ért kétnapos versengésben: az ország színeiben Széll Tamás megszerezte a jogot arra, hogy részt vegyen jövő januárban a lyoni világdöntőben.
Az általános helyezések mellett a "szakági" különdíjakban is Észak volt most sikeresebb Délnél: a legkülönlegesebb haltál kategóriában Izland, a legkülönlegesebb hústál kategóriában Nagy-Britannia diadalmaskodott.

A következő európai Bocuse d'Or-t 2014-ben Svédország rendezheti meg.Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje kilencedik helyezettként szerzett jogot a lyoni globális döntőben való részvételre, amire a brüsszeli verseny első tizenkét helyezettjének lesz lehetősége.

A nagy szakmai hírnévnek örvendő Bocuse d'Or névadója Paul Bocuse lyoni mesterszakács. A versengést 1987-ben rendezték meg először, és az ezúttal jövő január végén esedékes világdöntő színhelye mindig Lyon, a kulinária sokak szerint kétségbevonhatatlan globális fővárosa. A lyoni döntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt.
Hirdetés

Nem csupán a filmművészetben létezik új hullám: az 1926-ban született Paul Bocuse nevéhez fűződik a francia "új konyha" megteremtése, amelynek fő jellemzője - nagyon leegyszerűsítve - a kevesebb kalória és a több friss alapanyag. A "nouvelle cuisine" kifejezést egyébként először dokumentálható módon arra a menüre alkalmazták, amelyet Bocuse - több más "koronás" séffel közösen - a Concorde szuperszonikus interkontinentális repülőgép első útjára készített, 1969-ben.

Paul Bocuse 1975-ben alkotta meg híres szarvasgombalevesét, egy francia elnöki vacsorára, kifejezetten az Elysée palota számára. Bocuse lyoni éttermében azóta is "soupe V.G.E." néven találhatja meg ezt az étket az, aki egy vagyont akar fizetni egy adag levesért. A rövidítés megfejtése: Valéry Giscard d'Estaing, volt francia köztársasági elnök.
- MTI -

Nézd újra az RTL Fókusz adásában, ahol is megtudhatod, hogy csináld az igazi kemény tojást!
Döntőbe főzték magukat a magyarok
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Bocuse d\'Or, Széll Tamás, világverseny, szakácsverseny
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-03-24 09:57:31
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü