Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A már-már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése, illetve egy egész napos színes családi program biztosítása a legfőbb célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Téli szarvasgomba ünnep Gödöllőn - 2012. január 29.

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Téli szarvasgomba ünnep Gödöllőn - 2012. január 29.
Téli szarvasgomba ünnep Gödöllőn - 2012. január 29.
A már-már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése, illetve egy egész napos színes családi program biztosítása a legfőbb célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba fesztiválnak.
A szervezők - a Gödöllői Szarvasgombász Egyesület és a város önkormányzata - nevében Péterfi Csaba, a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója elmondta, mivel lehetőségeit tekintve Gödöllő alkalmas arra, hogy a magyar szarvasgombászat fővárosává váljon, ezt a törekvést is erősíteni szeretnék.

A Művészetek Házában január 29-én sorra kerülő szarvasgomba ünnep főszereplője a legízletesebb, francia társához hasonlító hazai téli szarvasgomba lesz - bocsátotta előre Péterfi Csaba, de a többi fajról (hazánkban jelenleg legalább 160-at tartanak nyilván) is mindent megtudhatnak majd az érdeklődők.

A szakmai találkozóval fűszerezett program részeként a Gödöllőre látogatók szarvasgombászokkal és kutyáikkal ismerkedhetnek, megtudhatják, hogy kik és hogyan gyártják a finom alapanyagból készült termékeket, de a gomba ültetvényezésének kulisszatitkaiba is beleshetnek. A gyermekeket szívesen bevonják majd a kutyás keresésbe, és természetesen bárki megkóstolhatja a finomabbnál finomabb szarvasgombás fogásokat is, melyeket mesterszakácsok készítenek - magyarázta a kommunikációs igazgató.
Hirdetés

A csipegetés után a kisebbek a játszóházban, a nagyobbak a vásári forgatagban szórakozhatnak.

A III. gödöllői szarvasgomba ünnepen a szervezők szeretnék bebizonyítani, hogy ez a gomba magyar nemzeti kincs. Nem luxuscikk, hanem mindenki számára elérhető gasztronómiai különlegesség - emelte ki Péterfi Csaba.

Már Ferenc József osztrák császár, magyar király is ismerte és szerette a szarvasgombából készült ételeket (kedvence a gombás csicsókaleves volt), de Mária Terézia is szívesen használta ezt a növényt fűszerként szárnyas ételekhez. Így szinte természetes, hogy a Gödöllőn élő és dolgozó szakembergárda segítségével azon fáradoznak a városban, hogy a szarvasgomba - kultúra visszakerüljön méltó helyére - hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.
- MTI -
Gödöllői Szarvasgomba Ünnep 2011-ben
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - szarvasgomba, Gödöllő
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-01-12 16:48:36
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü