Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hagyományos, mégis több elemében új és rendhagyó fesztivált rendeznek szombaton az ország cseresznyéskertjeként ismert Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörűben. - Gasztronómia - a világ konyhái magazin
részletek »

Vásári forgatag a cseresznyés lepénytôl a cseresznyepálinkáig: Cseresznyevásár és Pálinkafesztivál Nagykörűben

Gasztronómia Magazin, amely felöleli a világ konyháinak tradícióit, a magyar konyha jellegzetességeit. Az evés, étkezés kultúrája, mely az emberiség történetét fogja át. Minden nemzet őrzi a hagyományait ételei, italai jellegzetességében
Gasztronómia - a világ konyhái magazin
Itt vagy: Gasztronómia - a világ konyhái magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Vásári forgatag a cseresznyés lepénytôl a cseresznyepálinkáig: Cseresznyevásár és Pálinkafesztivál Nagykörűben
Vásári forgatag a cseresznyés lepénytôl a cseresznyepálinkáig: Cseresznyevásár és Pálinkafesztivál Nagykörűben
Hagyományos, mégis több elemében új és rendhagyó fesztivált rendeznek szombaton az ország cseresznyéskertjeként ismert Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörűben.
Gasztronómia, kultúra, sport: nagy kaland egy kis faluban, a Tisza partján. Ez a mottója az idei programkavalkádnak, amelyet Nagy Cseresznyevásár és I. Pálinkafesztivál címmel tartanak a Szolnoktól 25 kilométerre fekvő, alig 1700 lelkes festői hangulatú kistelepülésen - mondta az esemény szervezője az MTI-nek.

Hungler Zsuzsanna közölte: a falu 70 ezer fás cseresznyefa-ültetvényén száz különböző fajta cseresznye terem, ami egyedülálló az országban. Ez a hazája a pálinkafesztiválokon is elismert, Bulyáki-féle, 77 különböző fajta cseresznyéből készült pálinkának. Olyan különlegességek is készülnek itt, mint a cseresznyés kecskesajt.

A nagy szemű, ropogós germersdorfi cseresznye szüretének kezdetére időzített fesztiválon a cseresznyéslepénytől a cseresznyepálinkáig számtalan ínyencséget és helyi kézműves terméket felvonultató vásári forgatag, koncertek és színházi előadás várja az érdeklődőket.
Hirdetés

A gyermekeket szakképzett vezetéssel játszóházat rendeznek, a sportkedvelőknek pedig meccset a magyar válogatott és a helyi öregfiúk csapata között, várhatóan olyan kiválóságok közreműködésével, mint Détári Lajos, Disztl Péter, Hevesi Tamás, Nyilasi Tibor, Törőcsik András vagy Urbán Flórián.

A pálinkafesztivál mellett az idei cseresznyeünnep másik újdonsága a közelmúltban megnyílt nagykörűi látogató központban kialakított sajátos mozi lesz. Az új helyszínen azokat a filmetűdöket láthatja a közönség, amelyeket a házigazdák felkérésére a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős operatőr szakos hallgatói - Balázs István, Deák Kristóf, Kiss Gravi András, Kürti István, Mayer Betti, Táborosi András és Tóth Evelin - készítettek a faluról vezető tanáruk, Máthé Tibor Kossuth-díjas operatőr szakmai irányítása mellett.

Az alkotások többsége megtekinthető a www.nagykoru.hu honlapon.
- MTI -
Tóth Evelin filmje - Nagykörűről, a cseresznyésről, a szép tájról, a szürke marha gulyáról...
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - pálinkafesztivál, cseresznye, vásár, lepény, nagykörű
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-13 14:28:08
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü