Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar ízek és konyha - gasztronómia képes leírás - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu
részletek »

Magyar ízek és konyha - gasztronómia - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Magyar ízek és konyha - gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bajnok az Újházi tyúkhúsleves - gasztronómia

Bajnok az Újházi tyúkhúsleves - gasztronómia

Az Újházy tyúkhúsleves végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. A főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között a madártej lett a kedvenc. A Torkos Csütörtökön indult négy héten és négy napon át tartó internetes felmérésen több mint 77 ezren szavaztak - mondta Perger Péter, a szavazást szervező NetPincér.hu ügyvezetője. Az Újházy tyúkhúsleves 26.440 szavazattal lett első, a második helyezést leves kategóriában 22 ezer 26 szavazattal a babgulyás, míg a harmadik helyet 21 ezer 484 szavazattal a halászlé kapta. A főételek között a töltött káposztára 22 ezer 744-en, a brassói aprópecsenyére 20 ezer 852-en, a lecsóra 19 ezer 128-an voksoltak. A desszerteknél a 21 ezer 145 szavazatot elnyert madártejet a somlói galuska követi 19 ezer 79, a házi palacsinta 16 ezer 361 vokssal.

Csemege a régi magyar gasztronómiából - recepttel

Csemege a régi magyar gasztronómiából - recepttel

Mi jut eszedbe a magyar konyháról? Paprika, hagyma, nehéz, fűszeres ételek? Régebben igazi ínyencek voltunk! A magyar gasztronómia az utóbbi 500 évben óriási átalakulásokon ment keresztül. Az országot ért változások nyomot hagytak az ételeken is: népek és kultúrák, uralkodók és találkozások alakították évszázadokon át.

Márton napi népszokások, hagyományok és receptek

Márton napi népszokások, hagyományok és receptek

Márton nap, lúd, újbor , mi köti össze ezeket a látszólag teljesen különböző fogalmakat? Erre próbálok ma szerény tudásom szerint némi magyarázatot adni. Szent Márton Gallia nemzeti szentje, Pannóniában Sabaria városában született 316-ban vagy 317-ben. A középkor legnépszerübb szentje volt, kultusza hazánkban is virágzott. Emlékét helységnevek, imák és oltárképek egyaránt őrzik. A krónikák szerint Szent Márton napja a fizetés, tisztújítás, jobbágytartozás leróvásának napja volt. Az erdélyi pásztorok e-napon kérték járandóságukat. Sorra járták a házakat, köszöntőt mondtak, nyírfavesszőt ajándékoztak a gazdának, aki megőrizte és tavasszal az állatok kihajtására használta. A régiek a Márton napi időjárásból következtettek a télre, mondván: Ha Márton fehér lovon jön enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható. Sokfelé azt tartják a Márton napi a márciusi időjárást mutatja. Dologtiltó nap volt. Liba Receptek: Libahússal töltött padlizsán, Libacomb aszalt szilvával, Vadas libamell zsemlegombóccal, Ropogós libacomb, Töltött libanyak, Mézes libapecsenye, Márton-napi libapecsenye, Márton-napi libapecsenye, Sült liba vadasan, Lecsós libacomb, Töltött libanyak 2., Tepsis libacomb, Tepsis libacomb tormásan

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie. Az idei...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Mit gondoltak a rántott csirkéről 70 éve?

Mit gondoltak a rántott csirkéről 70 éve?

Száz éve látott napvilágot Apáthy Imre színész, rendező. Kedvenc étele a rántott csirke volt zöldborsóval. A recept eredetije 1920 körül jelent meg Urmánczy Nándorné szakácskönyvéből. 'A rántott fiatal csirkéknél szeretnék egyet-mást mondani. A fiatal csirkét ha megtisztítottuk, nyakát, máját, zúzát, kisszárnyát tegyük félre, a mellét két részre, a hátrészt két részre vágjuk és így rántjuk ki szép rózsaszínpirosra. Ügyeljünk, hogy a csirke átsüljön, hogy a csontoknál véres ne maradjon. Sohasem szabad, hogy előforduljon először, hogy a csirke nyers maradjon, másodszor, hogy a csirke sütés közben megfeketedjék, illetve túl sötétre süljön...

Szilvásgombóc

Szilvásgombóc

Minden ami a konyhában történik: sütés, főzés, tálalás, kísérletezés, praktikák. Gasztronómiai receptgyűjtemény, ahol általam készített, modern és hagyományos ételek, kipróbált, használható receptjei találhatóak. Természetes, friss, egészséges hozzávalókkal. Szeretem kutatni a régi, magyar ételek receptjeit és a régi szokásokat. De mindezek ellenére szeretek új ételeket kikísérletezni és a régieket megújítani a saját és a családom ízléséhez formálni. Receptjeimmel, segítségére szeretnék lenni azoknak a háziasszonyoknak, akik szeretnek új ételeket kipróbálni, vagy a régi recepteket, modernebb formában elkészíteni.

Tuti menü