Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Spanyol, mexikói ízek és konyha - gasztronómia képes leírás - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu
részletek »

Spanyol, mexikói ízek és konyha - gasztronómia - Gasztronómia - a világ konyhái.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gasztronomia.tlap.hu » Spanyol, mexikói ízek és konyha - gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 4 db
A madridi konyha - gasztronómia

A madridi konyha - gasztronómia

A csicseriborsó ragu, vagy más néven a madridi ragu, nagyon közkedvelt étel a spanyol gasztronómiában eros ize, kalóriadús állaga miatt. Eredetileg ez egy öreg zsidó recept volt, amit mindig pénteken a Szabbat elott készitettek el, mint a ételt a Szabbath üdvözlésére. Egész éjjel fozték, igy másnapra már fogyasztásra alkalmas volt, anélkül hogy, elhanyagolták volna a fények meggyújtását. A késobbi keresztény módja ennek az ételnek az elkészitésében adott hozzá még disznóhúst is.

A valenciai paella

A valenciai paella

Paella, a valenciai régió tipikus étele, talán Spanyolország legtipikusabb receptje. A nevét a konyhai edényrol kapta, amiben készitik, a paelláról. Mint a valenciai régióban ismert,ennek az edénynek két füle van és egy mély süto edény. A paellának nagyon sok változata van, a valenicait mindig hússal és nem tengeri halakkal készititk, annak ellenére, hogy az utóbbi a legismertebb.

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho egy hideg leves és Andalúziából származik. Valószinu ez az egyik legismertebb spanyol étel világszerte, köszönhetoen az eros turizmusnak. A szó gazpacho azt jelenti keverék. És végülis ez mixelés ennek a receptnek a titka. Alapveto dolog, hogy jól összevágjuk, összeapritsuk a hozzávalókat, a paprikát, uborkát és a paradicsomot és eltávolitsuk róluk a héjat.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie. Az idei...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Mexikói mole, salsa, fűszerek

Mexikói mole, salsa, fűszerek

Mole A mole kb. 52 különböző alkotóelemet tartalmaz. Mexikóban sok helyen házilag készítik tradicionális recept szerint, de készen is kapható mole paszta minden piacon vagy szupermarketben. Fő alkotóeleme a csilipaprika, annak is különböző válfajai. Van benne fahéj, szekfűszeg, pipián (enyhén pörkölt tökmag), ajonjolí (szezámmag) és persze kakaóbab is. No meg piloncillo - süvegcukor magyarul -, ez adja édeskés ízét. A háziasszonytól függ, hogy milyen a mole: csípős, édesebb, csokoládés hatású vagy teljesen sima. A fehér és zöld mole az összetevők változatossága folytán nyeri el színét. A pasztát felhígítják pulyka vagy csirkelevessel és a tejföl állagú szósszal körítik, öntik le a húst. Az egyik legjobb mole a mole poblano (pueblai mole), de nagyon finom a majdnem fekete oaxacai mole is. Salsa Mártás-, vagy szószféle, nincs rá pontos magyar kifejezés, inkább a használatával lehet körülírni. Ezt kínálják például a tortilla chips mellé mártogatni, de töltelékként is használják a különféle ételekhez. Rengeteg ízben készítik, alapja általában nagyon kicsi darabkákra aprított zöldség (tomatillo, paradicsom, avokadó, stb.), ezt a keveréket ízesítik sóval, borssal és más fűszerekkel

Tuti menü